Lessy zuří: Chtěli jsme vydání Drobila. Prokuratura nám to zatrhla

17.06.2011 15:51

Kriminalisté chtěli podle policejního šéfa Petra Lessyho požádat Poslaneckou sněmovnu o vydání exministra životního prostředí Pavla Drobila a obvinit ho. Státní zastupitelství ale bylo proti. Informaci přinesl server Lidovky.cz

Lessy zuří: Chtěli jsme vydání Drobila. Prokuratura nám to zatrhla

Policie případ údajného podplácení bývalého šéfa SFŽP ze strany exministra životního prostředí Pavla Drobila (ODS) odložila v pátek. O postoji kriminalistů informovala v tentýž den mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Mezi žalobci a policisty ale poté  vypukl spor o to, kdo za odložením kauzy stojí.

Podle Zenklové se policie nakonec se závěrem Obvodní státní zástupkyně pro Prahu 1 Šárky Pokorné - tedy, že nezjistila podezření z úplatkářství - ztotožnila. Protikorupční útvar s tím ale nesouhlasí. Jeho šéf Tomáš Martinec uvedl, že kriminalisté jednali na pokyn státní zástupkyně, sami však dospěli k jinému názoru.

Lessy: Přizpůsobili jsme se. Jinak to nešlo

A ztotožnění se s rozhodnutím odmítá i policejní prezident Petr Lessy. "Pouze jsme se museli přizpůsobit," uvedl. "Hned v pondělí se obrátím na nejvyššího státního zástupce pana Zemana. Pakliže je takový diametrální rozdíl mezi názory policií a žalobců, je potřeb to řešit. Chci znát důvody, které je vedli k tomu, že se postavili takto proti nám," dodal.

Kroky policie zdvihly ze židle i samotného MIchálka. Kvůli pokusu o zametení kauzy pod koberec dokonce zvažuje i právní kroky.

Vše ke Kauze Drobil

"Já se pokusím seznámit s tím usnesením a pokud tam budu spatřovat, jestli je prostor pro podání stížnosti, tak bych tenhle krok učinil. To korupce byla," uvedl v pátek pro rádio Impuls.

Rozhodnutí policie jej rozčílilo natolik, že se opřel i do fungování celého administrativního aparátu. "Mám z toho ten pocit, že asi nežijeme v úplně právním státě, pokud by se něco podobného stalo ve vyspělé civilizaci, tak to nemůže skončit jinak, než právě tím trestním stíháním!" uvedl Michálek pro rozhlas.

Psali jsme:


Drobil: Michálek kolem sebe plive. Za údajnou korupci může sám

Kauza Drobil nebo kauza Michálek? Víme, jak to tenkrát bylo

Michálek "prásknul" Česko v Bruselu

Michálek se bát nemusí. Nadace proti korupci mu najde právníka

Michálek překvapil: Škárka není gauner, nahrávání bylo neetické

Michálek se vrací. Práci mu nabízí Bárta

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie obvinila 5 zaměstnanců ROP Severozápad včetně Šulce

14:38 Policie obvinila 5 zaměstnanců ROP Severozápad včetně Šulce

Policie obvinila z porušování povinností při správě cizího majetku pět bývalých a současných zaměstn…