Bárta: Podpora vládě Němcové? VV vtáhnout kmotry do hry odmítají

30.07.2013 17:20

Česká televize se v okurkové sezóně pustila do naprosto předčasných spekulací na zásadní téma vyjádření důvěry vládě Miroslavy Němcové. Tato iniciativa je v tuto chvíli naprosto irelevantní.

Bárta: Podpora vládě Němcové? VV vtáhnout kmotry do hry odmítají
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Pro veřejnost i novináře VV připomínají, že Poslanecký klub a výkonná rada strany budou nejprve rozhodovat 6. srpna, zda vyjádří důvěru úřednické vládě premiéra Jiřího Rusnoka. Do té doby probíhá řada jednání a jakékoliv předjímání či vytrhávání z kontextu je hrubou dezinterpretací ze strany ČT.

Novináři ČT takto například kontaktovali poslance za Vysočinu Josefa Novotného, kterého se ptali, za jakých podmínek je ochoten podpořit vládu místopředsedkyně ODS Němcové.

Věci veřejné předložily Rusnokově vládě celou řadu zásadních podmínek pro zlepšení kvality života obyvatel ČR. Za všechny jmenujme cenu a kvalitu potravin v ČR vycházející ze zákona o významné tržní síle. Tento špatně formulovaný zákon mimo jiné způsobuje, že se některé výrobky prodávají dráž v ČR než v Německu. 

Raději než Sobotku

Poslanec Novotný se pro ČT nicméně vyjádřil „Pokud by k druhému pokusu došlo, a to předbíháme událostem, byla by tato varianta lepší, než pokus ČSSD Bohuslava Sobotky, který potřebné hlasy na důvěru své případné vlády nemá,“ uvedl.

Tyto spekulace zcela odmítá předseda strany Vít Bárta a předsedkyně poslaneckého klubu Kateřina Klasnová. Oba odmítají jak případnou podporu vlády Němcové, tak i Bohuslava Sobotky. „Zvažovaná podpora Rusnoka je cestou k nejčistšímu řešení, tedy předčasným volbám a naopak podpora Němcové a Sobotky tuto cestu zavírá a otevírá dveře k moci kmotrům jako je přítel Sobotky asoučasný právník Eurovie Radek Pokorný, Ivo Rittig, nebo kamarád Miroslava Kalouska zbrojař Richard Háva,“ uzavřel Bárta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…