Znojmo spustilo anonymní formulář k nahlašování přestupků

22.07.2021 19:33

Na svém jednání Rada města Znojma v minulém týdnu rozhodla, že podá žádost o zavedení tzv. bezdoplatkové zóny. Aby žádosti bylo vyhověno, musí Znojmo doložit celou řadu statistik, které monitorují přestupky, ničení majetku, zeleně, ale i trestnou činnost. Město se proto obrací na všechny své občany, které vyzývá k nahlašování přestupků. Nově je lze oznamovat přes anonymní formulář na internetové stránce.

  Znojmo spustilo anonymní formulář k nahlašování přestupků
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Přestupky lze nadále hlásit Městské policii telefonicky na čísle 156. „Pokud budete svědkem nějakého přestupku, nebo trestné činnosti, nahlaste ho. Spousta lidí mi říká a píše, že nahlášením přestupku se stejně nic nevyřeší. Není to pravda. Když nám se zaznamenáváním přestupků pomůžete, celý proces vyhlášení bezdoplatkové zóny to může urychlit. Mnoho lidí přestupky nenahlásí z důvodu, že nechce sdělovat své osobní údaje, proto jsme chtěli dát Znojmákům možnost nahlásit přestupek anonymně prostřednictvím online formuláře,“ vysvětluje starosta Znojma Jakub Malačka. 

Formulář je určen k nahlášení přestupků, ničení majetku, zeleně, nebo jiné trestné či přestupkové činnosti ve městě Znojmě. Vyplněný formulář je následně automaticky odeslán Městské policii Znojmo, která se jím neprodleně bude zabývat. 

Znojmo o zavedení bezdoplatkové zóny usiluje v historickém centru města. Vnímá ji jako jeden z nástrojů řešení problémů s nepřizpůsobivými občany. „Zatím se u nás nejedná o nic masivního, ale je potřeba hned na začátku vyslat všem jasný signál, že ve Znojmě o nepřizpůsobivé občany nestojíme. Rádi v našem městě přivítáme všechny, kteří se ztotožní s našimi hodnotami, budou je rozvíjet a nebudou mít problém se společenským soužitím. Je také potřeba uvést, že tento problém se netýká lidí žijících v městských bytech, neboť ti musí projít přísnými hodnotícími kritérii a jakékoli porušení přísných podmínek znamená ukončení nájemní smlouvy. Jde tedy o ubytované v soukromých bytech,” doplňuje starosta. 

Bezdoplatková zóna
Jedná se o nástroj, který používají mnohá česká města proti spekulantům, kteří zneužívají sociální systém doplatků na bydlení. Nástroj brání spekulantům s byty stěhovat do center měst lidi, kteří se pohybují na okraji společnosti a často se v novém bydlišti uchylují k přestupkům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…