Aš: Hnědé „popelnice“ s bioodpadem se budou vyvážet do konce listopadu

11.11.2018 20:36

Letošní svoz bioodpadu z domácností končí k poslednímu dni měsíce listopadu. O termínu radnici informovala společnost Ašské služby, která svoz provádí.

Aš: Hnědé „popelnice“ s bioodpadem se budou vyvážet do konce listopadu
Foto: wikipedia
Popisek:

Bioodpad, který tvoří štěpky větví, tráva a listí, se sváží zdarma, občané neplatí ani za plastové nádoby hnědé barvy, které jim jsou společností Ašské služby zapůjčeny.

První dotované svozy bioodpadu byly zahájeny v roce 2015, kdy se na městskou kompostárnu uložilo 211,6 tun tohoto cenného materiálu, o rok později to bylo už 315,5 tuny a loni 358 tun. Letošní bilance by měla být podobná té loňské. K 31. říjnu bylo i přes suché počasí, které trávě příliš nesvědčilo, shromážděno 323,35 tun bioodpadu. 

V domácnostech je v současné době rozdáno 886 nádob, to je o 77 víc, než na konci loňského roku. Uvedená čísla představují bioodpad ze soukromých pozemků. Další, podstatně větší část biomateriálu, který se rovněž ukládá na městské kompostárně, pochází z ploch v majetku města. Loni bylo takto zakompostováno dalších 811 tun materiálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

7:04 Pardubice: Radnice reaguje na stav dukelského arboreta

Pardubický magistrát čelí v posledních měsících narůstajícímu tlaku ze strany obyvatel Dukly, kteří …