Aš: Komplikovanou křižovatku město opraví v příštím roce

09.09.2020 16:59

Jedno z nejsložitějších dopravních míst v Aši, kterou je křižovatka ulic Jiráskova, Okružní, Selbská a Jateční projde celkovou rekonstrukcí. V současné době „běží“ výběrové řízení na zhotovitele, zahájení prací se plánuje na jaro a ukončení do září příštího roku.

Aš: Komplikovanou křižovatku město opraví v příštím roce
Foto: wikipedia
Popisek:

Rekonstrukce křižovatky je dlouhodobě jednou z priorit. Jedná se o finančně náročnou investici v ceně kolem 20 miliónů korun. Proto město Aš požádalo o evropskou dotaci, určenou na opravy komunikací, se žádostí uspělo a může počítat s částkou, která pokryje zhruba čtvrtinu nákladů na tuto stavbu. „Přestože tato podpora není příliš významná, stavbu realizovat budeme, protože je z dopravního hlediska velmi důležitá,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek.

Největším problémem křižovatky, do níž ústí frekventované ulice Okružní a Selbská, které jsou výpadovkou na hraniční přechod Aš – Selb, je její nepřehlednost. Nebezpečná je i pro chodce, zejména pro děti, docházející do nedaleké základní školy.

V rámci rekonstrukčních prací budou kromě samotných vozovek vybudovány nové a opraveny stávající chodníky, plánuje se přechod pro chodce přes železniční trať, budou zde nová místa pro přecházení. Počítáno je s novým veřejným osvětlením, dvěma novými autobusovými zálivy a dalšími úpravami, které by měly výrazně zlepšit rozhledové poměry a tím i přehlednost křižovatky. Prioritou je přitom zejména zvýšení bezpečnosti chodců, ale také bezpečnější průjezd vozidel místem, kde působí celá řada negativních vlivů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…