Aš: Na nové osvětlení sídliště Příbramská, Mikulášská získalo město státní podporu

19.11.2018 20:16

V rámci probíhající revitalizace sídliště Příbramská, Mikulášská je obnovováno také veřejné osvětlení. Výměna se týkala 47 kusů svítidel a instalace dalších 35. Celkem bude sídliště osvětleno 82 úspornými LED svítidly. Náklady na realizaci této části revitalizace činí cca 1,3 miliónu korun.

Aš: Na nové osvětlení sídliště Příbramská, Mikulášská získalo město státní podporu
Foto: wikipedia
Popisek:

Na veřejné osvětlení v sídlišti město Aš požádalo o státní podporu. Naše žádost byla úspěšná a ze státního rozpočtu, v rámci Státního programu na podporu úspor energie na období 2017 – 2021 (Program EFEKT 2018), jsme obdrželi 647 116 korun.

Přestože světelných bodů v sídlišti výrazně přibylo, a to i kvůli novým cestám a chodníkům, kde bylo nutné veřejné osvětlení zajistit, díky nové technologii bude úspora ve spotřebované energii zhruba poloviční.

Ze stejného programu (Státní program Ministerstva průmyslu a obchodu na podporu úspor energie EFEKT 2 pro rok 2018)  jsme dostali další dotaci. Název projektu: Zavedení energetického managementu v objektech města Aš. Celková cena projektu: 429 308,00 Kč, dotace: 300 516,00 Kč.  Dotace je určena na zavedení systému hospodaření s energií v podobě energetického managementu a opatření nezbytných pro snižování energetické náročnosti. Vztahuje se zejména na tvorbu dokumentů a přípravu systémů pro monitorování a vyhodnocování spotřeby energie. Mezi předpokládanými základními přínosy je inventarizace veškeré zásadní spotřeby energie v majetku města, včetně soustavy veřejného osvětlení. Dále půjde o plánování a vytipování projektů, u nichž se předpokládá úspora energie i dalších provozních výdajů.

Předmětem energetického managementu budou pouze objekty, budovy, areály, v nichž převažují platby za energii z rozpočtu města. Zařazeny nejsou budovy, v nichž náklady na energii hradí jednotliví nájemci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …