Aš: Peníze ze Sberbank se vrátily, příprava na rekonstrukci bazénu může začít

09.04.2024 19:06 | Tisková zpráva

Rekonstrukce městského bazénu je zase o něco blíže. Město už má k dispozici většinu prostředků (158 miliónů korun), přes dva roky blokovaných na účtech zkrachovalé banky Sberbank.

Aš: Peníze ze Sberbank se vrátily, příprava na rekonstrukci bazénu může začít
Foto: wikipedia
Popisek:

Právě tyto peníze by měly směřovat do celkové opravy tohoto velmi využívaného a oblíbeného sportoviště. O tom, zda budou podniknuty první kroky k výběru zhotovitele, musí ještě rozhodnou radní a zastupitelé. Dle projektové dokumentace vyjde oprava na více než 130 miliónů korun. V kladném případě se bude jednat o již jedenáctou investiční akci, zahájenou v tomto roce či pokračující z roku minulého, nebo připravovanou pro rok letošní.

Již od loňska probíhajícími investicemi jsou rekonstrukce bývalého Ašského kulturního střediska na komunitní centrum v Karlově ulici za více než 130 miliónů korunu, přeměna bývalé základní umělecké školy v Šaldově ulici na osm bytových jednotek (18 miliónů korun) a výměna veřejného osvětlení zhruba ve čtvrtině města.

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

Probíhá stavba našeho úseku mezinárodní cyklostezky z německého Oberkotzau do Aše. Cena z výběrového řízení je cca 1,9 miliónu korun (bez daně). Už vysoutěženou investicí je výměna osvětlení v tělocvičně v ulici Gustava Geipela. Zakázku za 1,2 miliónu korun získala společnost AŠSKÉ LESY.

Další tři investice ve fázi výběrových řízení na zhotovitele jsou směřovány do školských budov. Připravuje se oprava střechy na budově základní školy Hlávkova (předpokládaná hodnota této akce je 7,5 miliónu korun bez daně), rekonstrukce hygienických zařízení v mateřské škole v ulici Gustava Geipela (1,65 miliónu korun bez daně) a rekonstrukce elektroinstalace v mateřské škole v Nohově ulici (2,75 miliónu korun bez daně).

Probíhá výběrové řízení na rekonstrukci šaten na fotbalovém stadionu Střelnice. Předpokládaná hodnota této akce je 6,2 miliónu korun.

V přípravě jsou také opravy některých komunikací. V letošním roce jsou v plánu střední opravy úseků v ulicích Okružní, Neumannova, Hlávkova, U Nádraží, Selbská, Kaplanka, jeden v obci Mokřiny a také silnice mezi obcemi Vernéřov a Dolní Paseky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…