Aš: Projekt Spokojení Ašákovi má podpořit mladé

29.01.2020 8:38

Ašská radnice hledá způsob, jak přesvědčit mladé lidi, aby ve svém městě zůstávali a neodcházeli do vnitrozemí. Chystá škálu opatření, která by měla napomoci tento trend zastavit či alespoň zmírnit. Základní obrysy nastínila na tiskové konferenci Mgr. Kamila Černá, členka Rady města Aše.

Aš: Projekt Spokojení Ašákovi má podpořit mladé
Foto: wikipedia
Popisek:

Jak uvedla, v první fázi bude probíhat sběr dat. Proběhne několik besed s občany (tři besedy jsou plánovány na květen) a studenty gymnázia, na kterých se bude řešit problematika bydlení (pozn.: právě k dostupnějšímu bydlení je směřována současná snaha radnice, která pro nejbližší období chystá výstavbu 50 obecních bytů a zasíťování několika lokalit pro individuální bytovou výstavbu), pracovního uplatnění, dostupnost zdravotní péče, atd. Proběhne také několik anket, lidé budou dotazováni například na to, jaké služby a možnosti jim ve městě nejvíce schází, kam a do jakých úlev či podpor pro mladé rodiny by měly být směřovány veřejné prostředky.

Projekt, pracovně nazvaný „Spokojení Ašákovi“ je jakýmsi protipólem Programu Senior, který v Aši běží už řadu let a zdejším seniorům umožňuje využívat balíčku dotovaných služeb.

Přestože z Aše mladí odcházejí, na počet obyvatel to zatím vliv nemá. Jsme jedním z mála měst v regionu, kde se jejich počet každoročně zvyšuje. Přírůstek zde obstarávají přistěhovalí. Obyvatelstvo našeho města, stejně jako ve zbytku republiky, ale rychle stárne. Zatímco v roce 2001 byl průměrný věk obyvatel Aše 37.5 roku, v současné době je to okolo 41,5 roku.

Projekt „Spokojení Ašákovi“ bude prezentován na samostatném webu, který je v přípravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…