Aš: Radnici navštívil nový primátor partnerského města

19.11.2021 11:11 | Tisková zpráva

Primátor pozval na oslavy významného výročí, kterým je 900 let od první zmínky o německém Plavně.

Aš: Radnici navštívil nový primátor partnerského města
Foto: wikipedia
Popisek:

Pozvání  a žádost o podporu prestižního projektu. To byly témata setkání nového primátora partnerského města Plavno Steffena Zennera se starostou Aše Daliborem Blažkem, které se uskutečnilo v úterý 16. listopadu na radnici v Aši.

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí

Steffen Zenner (CDU), který po letošních volbách nahradil letitého primátora Ralfa Oberdorfera, zavítal do Aše vůbec poprvé po svém zvolení. S naším starostou se shodli, že je potřeba i nadále podporovat a rozvíjet regionální spolupráci, prospěšnou celému příhraničí, ať už formou setkávání lidí a spolků nebo přeshraničních projektů.

Saské město Plavno se uchází o prestižní záměr, kterým je vybudování badatelského centra, zaměřeného na téma sjednocení Německa. V konkurenci dalších zájemců usiluje tamější radnice o to, aby instituce sídlila právě v Plavně, kde demonstrace v roce 1989 odstartovaly pád režimu v tehdejší NDR.

Město Aš má uzavřeno partnerství s pěti městy, z toho se čtyřmi v Německu a jedním v Itálii. Partnerství s Plavnem se datuje ještě z dob minulého režimu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…