Aš: Sluníčko je nyní bezbariérové, vyžití nabízí ve 44 kroužcích

13.10.2021 8:36

„S DDM zažívat úspěch a radost ve volném čase“ je název právě dokončovaného projektu, který městskému domu dětí a mládeže Sluníčko ve Štefánikově ulici zajišťuje mj. modernější prostředí a bezbariérovost.

Aš: Sluníčko je nyní bezbariérové, vyžití nabízí ve 44 kroužcích
Foto: wikipedia
Popisek:

Celkem bylo v domě dětí investováno 5,468 miliónu korun (cena je s DPH), z toho stavební část stála 3,58 miliónu korun, nákup vybavení, nábytku a kuchyní téměř 1 milión korun (977 tis.), vícepráce cenu projektu prodražily o dalších 763 tisíc korun. 

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí
Zhotovitelem stavební části je z výběrového řízení společnost SVS 2000 z Ostrova, vybavení dodala spol. Kecip z Klášterce nad Ohří.

Jak uvádí poskytovatel  evropské dotace, který projekt z 90 % spolufinancuje (více zde:  S DDM zažívat úspěch a radost ve volném čase), prostředky, vložené do modernizace budov, mají přinést novou kvalitu v přístupu ke vzdělání v oblasti digitálních technologií, technických a řemeslných oborů a přírodních věd.

Realizace probíhala od 22. března 2021, přičemž původně měly být práce dokončeny k 27. srpnu 2021, dodatkem ke smlouvě o dílo byl termín prodloužen do konce měsíce září tohoto roku.

Areál domu dětí je rozdělen do tří budov, přičemž budovy A a B jsou po rekonstrukci již připraveny k provozu, v budově C se v současné době montují nové kuchyňky.

Jak jsem informoval při zahájení stavby, předmětem zakázky byly stavební úpravy interiérů areálu a stavba terasy. V budově C vznikla nová cvičná kuchyně se 4 kuchyňskými linkami, učebna pro 15 dětí, další multifunkční učebna spojená s kuchyní pro 30 dětí, a sociální zařízení. V budově B je nová cvičná dílna a upraveny byly vstupu pro osoby s omezenou schopností pohybu. V budově A se vyřešil rovněž bezbariérový vstup a vybudována byla rampa do 1. nadzemního podlaží všech budov areálu pro osoby s omezenou schopností pohybu.

Podrobnější vysvětlení si žádá důvod víceprací – oproti původním předpokladům bylo v budově C nutné mimo jiné vystavět komplet nové příčky i skladby podlah včetně hydroizolací. Původní konstrukce se v průběhu stavby totiž ukázaly jako naprosto nepoužitelné. V souvislosti s tím musel být prodloužen termín dokončení stavebních prací.

Projekt je spolufinancován prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů, Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení.

Dům dětí a mládeže Sluníčko sídlí v objektech bývalé mateřské školy, zrušené k 1. 9. 1999. V minulých letech zde bylo investováno například do zateplení a fasády (2008), nových střech (2012), úprav vnitřních prostor (2016) a v roce 2019 do venkovního schodiště, v roce 2009 vzniklo na zahradě u domu dětí také moderní dopravní hřiště s učebnami.

V současné době Sluníčko nabízí možnost vyžití ve 44  kroužcích. V minulém školním roce sem docházelo cca 500 dětí, v době předkoronavirové dokonce k sedmi stům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…