Aš: Střední opravy komunikací jsou dokončeny, už se tvoří jejich plán na příští rok

05.11.2018 12:16

V letošním roce bylo v rámci tzv. středních oprav investováno do čtyř komunikací. Nyní jsou už jejich rekonstrukce hotovy, dílo zbývá od zhotovitelů ještě převzít. V současné době se tvoří seznam komunikací, vhodných pro tento typ oprav, které se budou realizovat v příštím roce.

Aš: Střední opravy komunikací jsou dokončeny, už se tvoří jejich plán na příští rok
Foto: wikipedia
Popisek:

Letos se opravoval cca stometrový úsek komunikace v ulici Na Vrchu, komunikace a chodník v ulicích Luční (v délce cca 285 metrů) a Máchova (70 metrů) a vozovka v Mokřinách mezi restaurací Klasik a bývalou školou (565 metrů).

Dle výsledků výběrových řízení, která prováděla městská společnost Ašské služby, vyšly opravy dohromady na 6,85 miliónu korun.

Střední opravy spočívají ve výměně starého asfaltu za nový, vyrovnání a doplnění obrubníků a výměně povrchu v chodnících, bez potřeby rekonstrukce inženýrských sítí a konstrukčních vrstev. Touto metodou se v průběhu let opravily už desítky úseků. 

Mimo uvedený seznam byly do komunikací v tomto roce odborem správy majetku a investic zajištěny tyto akce: stavba chodníku mezi Hlavní ulicí a ulicí Na Vrchu (podél prodejny Tolar) v délce cca 40 metrů, oprava živičného povrchu ve vozovce Klicperovy ulice (467 m²), 40 metrů chodníku ve Skřivánčí ulici, 20 metrů nového chodníku u parkoviště v sídlišti Karlova, doplnění chodníku v Luční ulici v délce 20 metrů a vyrovnání dlažby v krajnici ve Vysoké ulici.

V plánu na příští rok, který bude předložen ke schválení do orgánů města, je jedna z akcí připravovaných na letošek, na níž nezbyly po výběrových řízeních finanční prostředky. Navrhován je tak znovu například nový chodník v Mokřinách, v úseku od křižovatky s Příční po bývalou školu. V návrhu je také chodník v Sibiřské ulici, v úseku mezi křižovatkou se Studentskou ulicí a začátkem obce Krásná a komunikace a chodník v ulici U Sadu. Plán ještě není uzavřený a bude do něj k projednání zařazeno několik dalších úseků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…