Aš: Střední opravy komunikací startují, nyní se vybírají zhotovitelé

22.02.2019 12:09

Obce Mokřiny a Doubrava a v Aši ulice U Sadu, Slovanská a Sibiřská. To je seznam míst, kde se mají v tomto roce v rámci tzv. středních oprav opravit vozovky či chodníky.

Aš: Střední opravy komunikací startují, nyní se vybírají zhotovitelé
Foto: wikipedia
Popisek:

Oprava chodníku v Mokřinách, kde vymění povrch a obrubníky, je připravována pro úsek od křižovatky ulic Komenského a Příční po bývalou školu (700 m). Stejnou opravou projde také chodník v Sibiřské, a to od od křižovatky s ul. Studentská po hranice katastru s obcí Krásná (326 m). V ulici U Sadu se opraví povrch vozovky a vyrovnají obrubníky, a to po celé její délce, tj. od křižovatky s Hlavní až po ulici Na Vrchu. Ve Slovanské ulici se připravuje kromě opravy vozovky také přeložení chodníků, také v celé její délce.

Z našich obcí se mělo letos dostat ještě na Doubravu a Kopaniny, kde se k opravě připravuje několika úseků, a Horní Paseky. Na lepší cesty se mohou těšit jen Doubravští. Kopanin se opravy zatím týkat nebudou, protože zde ČEZ připravuje rekonstrukci distribuční sítě. Zatím se neuskuteční ani plánovaná oprava parkoviště v Horních Pasekách, kde jsme ve fázi přípravy projektová dokumentace.

Metoda středních oprav spočívá ve výměně povrchu vozovky, vyrovnání a výměně obrubníků a výměně povrchu chodníku. Pro tento způsob oprav jsou vhodné jen některé komunikace, jinde je nutné provést celkovou opravu dle projektové dokumentace, tedy i s výměnou konstrukčních vrstev a inženýrských sítí.

Zatímco dosud střední opravy připravovala městská společnost Ašské služby, od letošního roku je příprava a realizace oprav v režii pracovníků odboru správy majetku a investic.

Plán středních oprav na rok 2019 schválila Rada města Aše na schůzi konané dne 5. 12. 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…