Aš: Úpravy na rybníku ve Vernéřově začnou v řádu několika dnů

03.03.2017 7:33 | Zprávy

Jednou z letošních investičních akcí ašské radnice jsou úpravy hráze, bezpečnostního přelivu a odtokového koryta na rybníku ve Vernéřově.

Aš: Úpravy na rybníku ve Vernéřově začnou v řádu několika dnů
Foto: wikipedia
Popisek:

Zatímco přípravné práce, spočívající zejména v obstarání havarijního a povodňového plánu a dočasném odnětí pozemků z plnění funkce lesa, probíhají už od začátku roku, kdy zhotovitel dílo převzal, vlastní úpravy se zahájí až nyní. Jak sdělil zhotovitel, prvním zásahem bude v průběhu několika dnů kácení stromů, vlastní stavba se rozeběhne až v letních měsících. Stavební úpravy přijdou na 4,463 mil. Kč (bez DPH), hotovo dle smlouvy o dílo bude do konce tohoto roku.
Úpravy hráze jsou nutné kvůli tomu, že povodňové riziko pod hrází rybníku skutečně hrozí. Je způsobeno nedostatečnou kapacitou bezpečnostního přepadu nádrže a současně nedostatečnou bezpečností díla samotného rybníku. Rekonstrukcí přelivu se zlepší protipovodňová ochrana obcí Vernéřov a Dolní Paseky.

Jaké práce se v rámci úprav ve Vernerově uskuteční? Na hrázi dojde na urovnání koruny, opravu lávky a potrubní jámy s prahem, bezpečnostní přeliv bude demontován a bude vybudován nový přeliv s mostkem. V rámci projektu je naplánováno také dorovnání nivelity hráze a upraví se odtokové koryto od vypouštěcího zařízení a také okolí hráze.

Vítězem výběrového řízení je společnost ODEHNAL-STAVO s.r.o. Podhradí, která bude veškeré kroky konzultovat s ČRS, MO Aš, který je nájemcem a provozovatelem rybníku. Maximální pozornost bude věnována pozvolnému vypouštění rybníku kvůli co nejnižšímu úhynu ryb.

Investiční akce s názvem “Přelivná hrana rybníku ve Vernéřově – rekonstrukce bezpečnostního přelivu“ je podpořena dotací z Operačního programu životní prostředí, prioritní osy Zlepšování kvality vody a snižování rizika povodní. Dotace bude činit 85 % nákladů, zbytek, 15 %, zafinancuje město ze svého rozpočtu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lubomír Metnar byl položen dotaz

Proč nikdo neřeší nákup tanků bez výběrka?

Dobrý den, schvalujete nákup tanků, který vláda plánuje? Mě překvapuje, že nikdo neřeší, že nákup probíhá bez výběrového řízení. Podle mě to zavání korupcí nebo minimálně plýtvání veřejnými penězi, protože když není výběrko, jak se ví, že jde pro nás o ten nejvýhodnější nákup?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň 3: Plníme přání, vedle Škodalandu bylo dnes otevřeno diskgolfové hřiště

13:05 Plzeň 3: Plníme přání, vedle Škodalandu bylo dnes otevřeno diskgolfové hřiště

Absolutním vítězem participativního rozpočtu na Trojce se stal požadavek na vybudování diskgolfového…