Benešov: Areál Sladovka obohatí nově vybudovaný cyklo a in-line okruh

09.07.2022 17:05 | Tisková zpráva

Dokončení nového cyklo a in-line okruhu je plánováno do konce října 2022. Město Benešov vypsalo v květnu 2022 veřejnou zakázku „Sportovní areál Sladovka - In line stezka, cyklostezka“ a následně vybralo zhotovitele.

Benešov: Areál Sladovka obohatí nově vybudovaný cyklo a in-line okruh
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

V červenci začnou práce na budování malého okruhu v blízkosti Benešovského potoka. V rámci tohoto projektu bude realizována smíšená in line stezka, cyklostezka a stezka pro pěší, která bude propojovat stávající i nově budované objekty sportovního a volnočasového vyžití v oblasti. Jedná se o částečnou rekonstrukci a výstavbu nové komunikace a zpevněných ploch ve sportovním areálu Sladovka. Povrch stezky bude asfaltový, chodníky a vjezdy budou z betonové dlažby.

Stezka bude doplněna novým mobiliářem (stoly s lavičkami, odpadkové koše, stojany na kola a informační tabule). Součástí zakázky je vybudování osvětlení stezky, které bude napojeno na soustavu veřejného osvětlení ve městě.

Cyklostezka povede od parkoviště u plaveckého bazénu k okruhu mezi atletickým stadionem a pumptrackovou dráhou a workoutovým hřištěm, podél potoka a před koupadly zpět k pumptrackové dráze (viz přiložený obr.) K větvi A a B se v budoucnu napojí cyklostezka „Velká Magorka“, která bude realizována v příštích letech jako samostatná investiční akce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…