Benešov: Daruj krabici, daruješ úsměv

24.11.2018 16:58

Na přelomu listopadu a prosince proběhne předvánoční akce, která má za cíl potěšit děti z chudších rodin v České republice. Jde o sbírku, ve které mohou děti za pomoci dospělých nebo dospělí sami připravit dárkovou krabici od bot. Tu společně naplní dětskými dárky k Vánocům.

Benešov: Daruj krabici, daruješ úsměv
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Sbírka funguje tak, že krabici od bot naplní darující podle vlastního uvážení. V úvahu vstupuje samozřejmě věk a pohlaví dítěte (sbírka je pro děti od 0 do 17 let), tyto údaje je třeba vyznačit na krabici zvenku a štítek dobře připevnit. Podle označení pak bude probíhat rozdělení dárků dětem. Zabalené krabice se vybírají na některém ze sběrných míst. V případě zájmu o darování a nedostatku času je možné krabici darovat také on-line. Ze sběrných míst pak před Vánocemi organizátoři zajistí převoz krabic do předem vytipovaných míst, kde místní instituce uspořádají vhodný způsob jejich předání.

Záštitu projektu poskytují Diakonie ČCE a Českobratrská církev evangelická. V Benešově se do sbírky zapojil rovněž Městský úřad Benešov, který zde zajistí jedno ze sběrných míst. Dále se také podílí na vytipování potřebných rodin, a tak zde některé krabice zůstanou a poputují přímo k dětem. Více informací o sběrných místech a inspiraci k obsahu dárků je k nalezení na www.krabiceodbot.cz.

Sbírka proběhne ve dnech 26. 11. – 9. 12. 2018 v úředních hodinách na budově C Městského úřadu Benešov, Malé náměstí 1783, Benešov v 1. patře, kanceláři č. 224.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…