Benešov: Město se zaměřuje na bezpečnost a průjezdnost složek IZS

21.10.2023 12:36 | Tisková zpráva

V případě požárů nebo jiných situací, kdy je vyžadován zásah složek Integrovaného záchranného systému (hasiči, záchranná služba, policie), je potřeba, aby byla zajištěna dostupnost a průjezdnost ulic - minimálně šíře komunikace jsou tři metry.

Benešov: Město se zaměřuje na bezpečnost a průjezdnost složek IZS
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

Městská policie Benešov se v týdnu od 16. do 20. října 2023 zabývala průjezdností sídlišť s ohledem na pohyb složek Integrovaného záchranného systému (IZS). 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31658 lidí
Vozidla zaparkovaná na komunikacích a v místech, která nejsou pro parkování určena, totiž zhoršují dostupnost a komplikují zásah záchranářské techniky, zejména pak hasičských vozů. Proplétání mezi zaparkovanými auty nebo hledání objízdné trasy zasahujícím složkám ubírá cenný čas, který by jinak věnovaly okamžitému řešení výjezdové situace.

I přes opakovaná upozornění, pravidelná cvičení simulovaných zásahů na sídlištích nebo pokutování nevhodně zaparkovaných vozidel se tento špatný stav nemění a nebezpečí z prodlení při zásahu je stále aktuální. Pro včasný dojezd na místo události, je klíčové zachovat třímetrovou šíři komunikace pro průjezd záchranářské techniky.

Uvědomujeme si složitost parkování především v lokalitách sídlišť, kde dochází k velmi vysoké koncentraci obyvatel a tím i osobních vozidel, prosíme však obyvatele Benešova a řidiče, aby respektovali dopravní označení a neparkovali tam, kde nemají. I jediné špatně parkující vozidlo může výjezd složek IZS zásadně zkomplikovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…