Benešov: Návrat triatlonu se po 13 letech vydařil

01.08.2021 11:44

V konopišťském parku a jeho okolí závodilo 277 sportovců, což řadí akci mezi triatlony v ČR na přední místa. Atmosféra akce byla chvílemi strhující a hlavní závod velice akční.

Benešov: Návrat triatlonu se po 13 letech vydařil
Foto: wikipedia
Popisek: Benešov

 Akce se účastnili sportovci z celé ČR, ale také z USA, Francie, Německa a Slovenska. Zapojili se i sportovci z Benešova a širokého okolí města, a to byl také záměr, který se podařilo splnit.

Anketa

Koho byste si přáli jako „novou krev“ v Poslanecké sněmovně?

hlasovalo: 14011 lidí

„Akce proběhla velmi úspěšně. Ohlas účastníků i návštěvníků závodu byl nad veškeré očekávání a nadmíru pozitivní. Mnozí úroveň organizace porovnávali s Českými poháry. Také rozhodčí hodnotil, že jsme mnohé pohárové akce předčili,“ sdělil Luděk Procházka, organizátor akce.

Pořadatelem je spolek Triatlon Konopiště a TT ASTRA Benešov ve spolupráci s OTS Benešov.

Velké poděkování patří početnému pořadatelskému týmu a čtyřem SDH – Neveklov, Tisem, Bystřice, Bukovany –, které pomohly se zajištěním bezpečnosti na trati kol a u plavecké části.

Závody v Konopišti navštívil i Zdeněk Zahradníček, místostarosta Benešova a člověk, který má ke sportu velmi pozitivní vztah. Zeptali jsme se, jak vnímal náladu a prostředí závodu právě on. „Poprvé jsem byl u triatlonového závodu „naživo“. Zaujala mě skvělá atmosféra, nadšení a přístup všech zúčastněných, výkony závodníků i výborně odvedená práce pořadatelů. Akce se vydařila, přálo i počasí. Organizátoři odvedli veliký kus práce a mohou být určitě spokojeni."  

„Návrat triatlonu do Konopiště se po 13 letech vydařil. Do budoucna akci chceme rozvíjet ve spolupráci s českou triatlonovou asociací. Máme záměr v budoucnu pořádat i závod Českého poháru. A zvláště poté, co organizaci akce hodnotili sami dobře účastníci,“ shrnuje úspěch akce Luděk Procházka.

Velké poděkování patří hlavním partnerům – městu Benešov a Středočeskému kraji. Poděkování patří dalším větším partnerům, kterými byli Pinko, Auto Michálek, VHS a SUEZ, ČEROZFRUCHT, QUO, BELS, BJEŽ, Pivovar Ferdinand, Petr Stožický, On-line jazyky a řadě dalších firem, které pomohly jak finančně, tak materiálně nebo cenami.

Město Benešov poskytlo z Grantového fondu města, oblasti č. 1, sportu a jiného využití volného času částku ve výši 150 000 Kč na úhradu nákladů spojených se zabezpečením akce Triatlon Benešov (záchranná služba, značení, ozvučení, moderátor, časomíra, registrace, čísla, medaile, poháry, zapůjčení depa, propagace a částku ve výši 28 285 Kč na úhradu nákladů spojených s pronájmem Přírodního divadla Konopiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…