Beroun: Bezplatné anonymní testování na infekční nemoci HIV a žloutenky B a C

09.11.2018 16:51

V rámci Evropského týdnu testování HIV a hepatitid (B,C), který probíhá od 23. 11. do 30. 11. 2018, si může každý zájemce nechat bezplatně zkontrolovat svůj zdravotní stav.

Beroun: Bezplatné anonymní testování na infekční nemoci HIV a žloutenky B a C
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Pobočka v Berouně má již stanovené dva fixní termíny testování veřejnosti, a to 23. 11. od 8:00 do 14:00 a 28. 11. od 14:00 do 20:00. Testování bude probíhat v prostorách TP Berounsko a Adiktologické ambulance Beroun, Magdaléna o. p. s, na adrese Havlíčkova 1732, Beroun.

Testování probíhá za pomocí rychlotestů. Na jejich provedení potřebujeme několik kapek krve z prstu testovaného. Odběr krve provádí zkušený pracovník na místě testování. Přesnost testu je 98%.

Na testování si vyhraďte asi 45 minut. Za tuto dobu společně vyplníme anonymní dotazník, provedeme a vyhodnotíme testy a poradíme Vám, jak snížit rizika přenosu infekčních nemocí na minimum. Výsledek testování Vám sdělíme na místě, již 15 minut po provedení samotného testu!

V případě reaktivního výsledku je nutné přetestování v lékařském zařízení. Můžeme Vám doporučit odborného lékaře a v případě zájmu Vás k němu i doprovodit. 
Pozor! Nabízíme také možnost testování na syfilis. Tento test nelze provézt anonymně. Z toho důvodu si, v případě zájmu o tento test, vezměte s sebou občanský průkaz a kartičku pojištěnce.

Jak probíhá testování:

1. Pracovník provádějící testování si připraví a rozbalí testové kazety na vydezinfikovanou podložku, kterou si položí na stůl před testovaného. Testovaný si zatím mne prst, ze kterého mu bude odebírána krev.

2. Pracovník provádějící testování otře testovanému prst dezinfekčním roztokem. 15 vteřin čeká, až roztok na prstu testovaného zaschne.

3. Pracovník provádějící testování píchne testovaného do prstu lancetou a nechá vytéct kapku krve z prstu testovaného. První kapku setře buničinou. Následně odebírá další tekoucí krev z prstu testovaného do odběrové trubičky – kapiláry.

4. Pracovník provádějící testování nakape krev z kapiláry do určené části testové kazety. V případě potřeby přidá také pár kapek ředícího roztoku k tomu určenému.

5. Po odebrání dostatku krve z prstu, otře pracovník provádějící testování testovanému zbytek krve z testu a zalepí ránu na prstu náplastí.

6. Pracovník provádějící testování nechá test 15 minut reagovat a následně jej společně s testovaným vyhodnotí. V případě potřeby mu také doporučí návaznou péči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…