Beroun: Flotila elektrokol Nextbike na Berounsku slaví 1. narozeniny

30.07.2021 13:49

Flotila elektrokol Nextbike na Berounsku slaví 1. narozeniny 1Už celý jeden rok slouží lidem na Berounsku flotila elektrokol Nextbike. Unikátní systém pro aktivní mobilitu, který propojuje Beroun, Králův Dvůr, Hýskov, Tetín a nově též Zdice.

Beroun: Flotila elektrokol Nextbike na Berounsku slaví 1. narozeniny
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

„Naši občané si k elektrokolům velmi rychle našli cestu a toho si velmi vážím. Toto je totiž jedna z cest, jak ulehčit našemu městu přetížené automobilové dopravě.

Anketa

Roman Janoušek se přibelhal do vězení. Myslíte, že je na tom zdravotně opravdu tak zle?

hlasovalo: 18461 lidí

Pro své cesty po městě a v regionu ho každý den používají stovky lidí všech věkových kategorií. Meta prvních 100 000 jízd padla za necelých 11 měsíců od spuštění, první narozeniny tak slavíme s číslem 113 000 jízd,“ uvedl místostarosta Dušan Tomčo.

Úspěch projektu hodnotil také provozní ředitel Nextbike Czech Republic Tomáš Karpov: “Máme radost, jak rychle se naše elektrokola stala běžnou součástí života lidí v tomto regionu. Berounsko jde příkladem mnoha dalším městům a regionům v České republice. Věříme, že každé město si zaslouží mít flotilu sdílených kol, je to součást moderní mobility i kvality života ve městě.”

Lidé na Berounsku mají elektrokola Nextbike k dispozici v 17 dobíjecích terminálech, k používání stačí zaktivovaná aplikace Nextbike v mobilním telefonu. Díky podpoře Nadace Tipsport je prvních 15 minut jízdy zdarma, kdo by chtěl nebo potřeboval dojíždět déle, vyplatí se mu výhodné předplatné za 399,- korun na měsíc.

Úspěch v Berouně a okolí nedávno přilákal do systému sdílených elektrokol i nedaleké Zdice, Nextbike tam nově vybudoval dva dobíjecí terminály a flotilu rozšířil o dalších 12 kol. Díky tomu mohou lidé elektrokola Nextbike používat v celém regionu od Zdic až po Beroun. “Začátky byly fakt náročné, místy až punk. Spouštěli jsme s Nextbikem projekt, který neměl v České republice obdobu. Když se dnes ohlédnu, stálo to za to. A ti, co se přidají teď, už mají velkou výhodu, protože jsme prošlapali cestičku pro rozjezd bikesharingu v mnoha dalších městech,” říká u příležitosti prvního výročí rozjezdu flotily elektrokol na Berounsku ředitelka Nadace Tipsport Lucia Štefánková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…