Beroun: Gymnázium se snad dočká vlastní tělocvičny, využívat ji bude moci i veřejnost

06.01.2020 13:07

Na Gymnáziu Joachima Barranda v Berouně se v prosinci uskutečnila schůzka zástupců střední školy, Středočeského kraje a města Beroun. Setkání mělo jasný cíl, vyřešit otázku chybějící tělocvičny.

Beroun: Gymnázium se snad dočká vlastní tělocvičny, využívat ji bude moci i veřejnost
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Studenti gymnázia, kterých je v současné době téměř 500, totiž nemají vlastní kryté sportoviště, a proto musí docházet do dalších tělocvičen ve městě.

Potřebu vlastní tělocvičny pro gymnázium poslední dva roky intenzivně řeší ředitel školy Stanislav Lidinský společně s místostarostou Berouna Michalem Mišinou. Právě on prosincové setkání na gymnáziu inicioval. „Nabízíme gymnáziu a potažmo Středočeskému kraji součinnost. Pro tělocvičnu můžeme nabídnout pozemky města sousedící s areálem školy. Z druhé strany chceme, aby bylo možné po vyučování využívat tělocvičnu pro potřeby berounské veřejnosti a sportovní oddíly,“ konstatoval místostarosta.

Myšlenku výstavby tělocvičny podpořili na schůzce i zástupci kraje, a to radní pro oblast školství Zdeněk Seidl a náměstek hejtmanky pro oblast financí a evropských fondů Gabriel Kovács. Stejně tak souhlasili i s maximálním využitím sportoviště pro veřejnost. Právě Středočeský kraj, jako zřizovatel gymnázia, by stavbu sportoviště financoval.

Celý projekt je ale zatím v počáteční fázi. Nejprve připraví město ve spolupráci se Středočeským krajem memorandum o vzájemné spolupráci a zástupci školy nechají zhotovit tzv. hrubou objemovou studii pro první odhad celkových nákladů. Až poté bude moci Rada Středočeského kraje začít o stavbě tělocvičny reálně jednat. Nicméně podle slov Gabriela Kovácse je vše na dobré cestě, Rada středočeského kraje již schválila finance na přípravu projektové dokumentace stavby v rámci rozpočtu na rok 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…