Beroun: Kapacita školek vzrostla o dalších 44 míst

27.10.2019 13:49

Nové třídy mateřské školy Drašarova, které vznikly v prostorách Komunitního centra, jsou dokončeny včetně vybavení nábytkem a připraveny přijmout první děti.

Beroun: Kapacita školek vzrostla o dalších 44 míst
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

V pátek si hotovou mateřinku přišli prohlédnout zástupci města Beroun v čele se starostkou Soňou Chalupovou a místostarosty Michalem Mišinou a Dušanem Tomčem.

Dvě třídy, které přinášejí 44 nových míst, se podařilo zrealizovat v rekordně krátkém čase. Samotná myšlenka na rozšíření kapacity MŠ Drašarova již delší dobu na stole a hlavní impulz dal bývalý starosta města Ivan Kůs a při jednání s firmou Crestyl byla dohodnuta realizace této stavby. Letos se podařilo přemístit dosavadní denní centrum pro lidi bez přístřeší, které dosud v Komunitním centru sídlilo, do jiných prostor a stavební firma se mohla pustit do rekonstrukce místností. Během půl roku bylo hotovo. V současnosti zbývá ještě udělat nové hřiště s umělým povrchem u původní části této školy,  které má být realizován v příštím roce.

A ke spokojenosti se podařila vyřešit i finanční stránka věci. „První polovinu nákladů hradil developer a druhou část pokryla dotace z MŠMT,“ upřesnil Michal Mišina.

V pátek byly nové třídy mateřinky pouze plné dospělých. To se ale změní už v úterý 29. října, kdy začne běžný provoz a školka bude plná dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…