Beroun: Kdy se rozjede Plzeňská ulice...

15.11.2018 17:37

Ani poslední prohlídka rekonstruovaného úseku silnice II/605 v Berouně (Plzeňská), která proběhla v rámci kontrolního dne ve středu 14. listopadu, neskončila "happyendem".

Beroun: Kdy se rozjede Plzeňská ulice...
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Dodavatelská firma stále nedokončila potřebné práce nezbytné pro spuštění plného provozu, jiné již realizované práce bude naopak nutné vzhledem k bezpečnosti provozu předělat.

Nejkomplikovanější bude přemístění sloupu veřejného osvětlení na autobusové zastávce u Billy, který překáží cestujícím při vystupování z dveří autobusu. Jeho přeložení s betonáží bude možné až příští týden. Dosud není také dokončeno umístění ochranného zábradlí, odvodnění křižovatky Plzeňská – Kollárova a na některých místech bude nutné upravit signální pásy pro nevidomé ze zámkové dlažby. Špatně umístěné je rovněž svislé dopravní značení, které zasahuje do ochranného pásu komunikace, v parkovacích zálivech jsou zase vyznačena parkovací místa, do kterých se nevejdou vozidla.

Vzhledem k rozsahu nedostatků proběhne další kontrolní prohlídka ve čtvrtek 22. listopadu. „Pokud budou zjištěné závady do této doby odstraněny a zajištěna bezpečnost silničního provozu, mohla by být následně vydána souhlasná stanoviska Policie ČR a našeho speciálního stavebního úřadu. V tomto případě by pak mohl být obousměrný provoz spuštěn od pondělí 26. listopadu,“ uvedl vedoucí dopravního úřadu Miroslav Jerling.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…