Beroun: Lidé dali nejvíc hlasů workoutovému hřišti

03.10.2020 8:36

Poprvé v historii Berouna měli obyvatelé možnost rozhodovat o využití městských peněz v rámci participativního rozpočtu, na který se letos vyčlenil rovný 1 milion korun. Do 30. září mohli lidé svými hlasy ovlivnit, který z šesti vybraných projektů budeme realizovat.

Beroun: Lidé dali nejvíc hlasů workoutovému hřišti
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

Celkem se do hlasování zapojilo 2100 občanů. Internetový dotazník úspěšně vyplnilo 2003 hlasujících, zbytek tvoří papírové kupóny, které lidé mohli vhodit do hlasovacích schránek na radnici nebo v pobočce městské knihovny na sídlišti.

A jak tedy samotné hlasování dopadlo? Výsledek byl velmi těsný, nicméně o 11 hlasů zvítězilo wourkoutové hřiště před alejí Plzeňská, které tak patří stříbrná příčka. Třetí v pořadí skončil Zábranský park. Konečné pořadí viz přehled níže.

„Děkujeme všem, kteří se do participativního rozpočtu zapojili. Výběrem projektů jsme se snažili obsáhnout co nejširší spektrum, aby si mohl vybrat opravdu každý. Zároveň je to určitá sonda mezi naše obyvatele, abychom zjistili, o co mají skutečně zájem,“ řekla starostka Soňa Chalupová.

„Občané svými hlasy rozhodli, že z participativního rozpočtu uhradíme stavbu workoutového hřiště. V rámci hlasování měla veřejnost možnost navíc ovlivnit, ve které lokalitě bude toto hřiště postaveno. Největší podporu dostala Štulovna, a to víc než padesát procent, následuje lokalita u in-line dráhy na Závodí,“ upřesnil místostarosta Michal Mišina.

Jak jsme již dříve slíbili, pokud na vítězný projekt nebudou z participativního rozpočtu vyčerpány všechny peníze, přesune se zbývající část prostředků na druhý projekt v pořadí.

Konečné pořadí:
1. WORKOUTOVÉ HŘIŠTĚ 701
2. ALEJ PLZEŇSKÁ 690
3. ZÁBRANSKÝ PARK 202
4. PUMPTREKOVÁ DRÁHA 200
5. PŘEKVAPENÍ PRO MEDVĚDY 188
6. DĚTSKÁ HŘIŠTĚ NA MĚNDĚ 119

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…