Běžec aktivista se zastavil i v Chebu

17.06.2018 7:37

Běžec a aktivista Pavel Vodička, zakladatel první veřejné lednice v Praze, se na své běžecké trati zastavil v Chebu.

Běžec aktivista se zastavil i v Chebu
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Pavel Vodička, vcelku nenápadný mladý muž, se dnes objevil na chebské radnici. V rukou držel propagační letáky s nadpisem „Chodci nejsou Nesmrtelní“. Ve své kanceláři ho přivítala místostarostka Eva Horná, v jejíž gesci je odbor sociální a zdravotní.

„Po chvilce jsem žasla, jaký hnací motor tohoto mladíka zavedl na západ Čech. Běhá pro dobrou věc napříč republikou i evropskými státy. Vypravil se na delší cestu, na které nese pomyslnou štafetu osvěty v oblasti bezpečnosti, ochrany života a zdraví a první pomoci. Jak sám řekl, je sólista. Běhá, aby upozornil na nešvary společnosti. Navázal spolupráci s Asociací Záchranný kruh a našel si i partnera – Zdravotní pojišťovnu MV ČR. Jeho úsilí a snaha o zřízení stanoviště zdravotnické záchranné služby ve Vandsdorfu se datuje od roku 2013,“ popsala místostarostka Horná.

Pavel inicioval pořízení automatického defibrilátoru (AED) pro městskou policii Varnsdorf. V loňském roce rozjel kampaň proti plýtvání potravinami a založil první veřejnou lednici v Praze.

Na našich silnicích umírají zbytečně lidé

„Běhám, abych si vyčistil hlavu. Je tolik věcí, na které bych rád upozornil. Na našich silnicích umírají zbytečně lidé. První pomoc je základem záchrany lidského života. Na to při setkávání s veřejností především apeluji. Rozdávám letáky, navštěvuji politiky, lékaře, zástupce měst a obcí a hlavně mluvím s lidmi. Jsem sám, ale na svých cestách se setkávám s pochopením i pomocí. Není toho málo, ale také ani moc. Věřím, že moje poselství přinese své ovoce. Jsou lidé, kteří potřebují pomoc, a na to nesmí nikdo z nás zapomínat. Já pomáhám osvětou a během. Snad se další časem přidají,“ vyprávěl Pavel.

„Naše setkání bylo zajímavé, poučné i trochu smutné. Uvědomila jsem si o to více, jak je třeba si takových lidí, jako je Pavel, vážit. Vzala jsem si propagační materiály, předala pár kontaktů na lidi, kteří by mohli pomoci, a vtiskla Pavlovi pár peněz. Věřím, že tento článek nezůstane bez povšimnutí. Vždyť kdo z nás umí správně poskytnout první pomoc? A je to jen zlomek toho, co můžeme pro druhé udělat,“ vyjádřila Eva Horná.

Chcete-li se o Pavlově cestě dozvědět více, navštivte RUN FOR LIFE (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…