Bílina: Překážející vozy nechávají strážníci odtáhnout, zajišťují tím provoz ve městě

04.04.2019 9:15

Bezohledně zaparkovaná auta, která brání průjezdu místem nebo vjezdu a výjezdu, nechávají strážníci odtáhnout. Nezodpovědní řidiči například znemožňují průjezd autobusů ulicemi města nebo vjezd či výjezd do garáže nebo na soukromý pozemek.

Bílina: Překážející vozy nechávají strážníci odtáhnout, zajišťují tím provoz ve městě
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

“To jsou nejčastější případy odtahů vozidel, protože tato auta tvoří překážku silničního provozu,” řekl ředitel Městské policie Bílina Petr Kollár.

Strážníci se vždy snaží před odtahem kontaktovat majitele vozu. Když se to nepodaří, na místě vyplní formulář, do kterého uvedou stav vozu, a pořídí fotodokumentaci. Auto je následně odtažené na záchytné parkoviště do Teplic. Řidič si ho může vyzvednout po zaplacení případné pokuty a poplatku za odtah.

Případy z posledních dnů potvrzují, že v některých případech je odtah vozu jedinou možností. Například v SUNNu bránilo zaparkované auto průjezdu autobusu. Přitom stačilo zaparkovat vůz správně na vyznačené místo. Bohužel tak řidič neučinil, a tak si automobil musel vyzvednout ze záchytného parkoviště.

Vjezd do servisu v Aléské ulici znemožňovala dodávka. Jelikož se k ní několik hodin nedostavil majitel, byla také odtažena. Výjezdu ze soukromého garáže zase bránilo jiné auto, jehož majitel ho tam nechal stát déle než čtyřiadvacet hodin. Strážníci se v tomto případě také rozhodli nechat ho odtáhnout.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…