Bílina: Situace v domech Maxe Švabinského se zlepšuje

15.05.2017 12:28

V návaznosti na řešení situace v domech M. Švabinského 665 a 666 v Bílině se situací kromě jiných i nadále intenzivně zabývají sociální pracovnice Odboru sociálních věcí a zdravotnictví MěÚ Bílina. Těmto se v rámci dlouhodobé sociální práce s rodinami podařilo motivovat nájemníky uvedených domů k participaci na řešení problému s udržováním pořádku, který se bezprostředně týká nejen jich samotných, ale zejména jejich nezletilých dětí, které jsou stávající situací rovněž výrazně ohroženy.

Bílina: Situace v domech Maxe Švabinského se zlepšuje
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

Na základě osobní intervence sociálních pracovnic, přičemž nelze vyloučit ani vliv medializace tohoto problému, se postupně podařilo oslovit a následně zrealizovat společnou schůzku většiny nájemníků více problémového vchodu s tím, že situace ve druhém vchodě je rovněž řešena v rámci dostupných možností. Tito po počáteční nedůvěře a neochotě spolupodílet se na řešení společného problému s nepořádkem, dospěli do situace, kdy sami přestali popírat smysl společného úsilí při udržování pořádku v domě a přestali se zabývat zdůvodňováním své dosavadní nečinnosti.

Pod vlivem komunikace řízené ze strany sociálních pracovnic se někteří z nájemníků následně rozhodli přistoupit k úklidu společných prostor v domě. Tyto poté následovali i ostatní nájemníci domu, přičemž v důsledku došlo k úklidu jednotlivých pater uvedeného vchodu, kromě přízemí a prvního patra, které jsou v současné době neobydlené. Současně mezi nájemníky došlo k domluvě, že společnými silami v dohledné době uklidí i ostatní společné prostory v domě. Jak bylo následným šetřením zjištěno, veškeré společné prostory v domě byly skutečně nájemníky uklizeny a v současné době jsou udržovány v pořádku.

Kromě uvedeného došlo k zabezpečení rozbitého okna na chodbě, kde hrozily úrazy dětí. Současně je ze strany správce uvedeného domu na základě intervence sociálních pracovnic zvažováno zřízení funkce domovníka, který by na dodržování pořádku v obou vchodech domu do budoucna dohlížel. Situace bude i nadále ze strany sociálních pracovnic monitorována, tyto budou s rodinami i do budoucna intenzivně pracovat v rámci svých kompetencí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…