Bílina: Strážníci v období Dušiček ohlídají hřbitov

25.10.2019 6:32

Strážníci Městské policie Bílina zvýší v období Dušiček dohled na hřbitově i v jeho bezprostředním okolí. Důvodem je zajištění bezpečnosti návštěvníků hřbitova, jejichž počet v období Dušiček velmi narůstá, a také předcházení různým vandalským činům nebo krádežím.

Bílina: Strážníci v období Dušiček ohlídají hřbitov
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

„Do prostoru horní brány jsme umístili mobilní kameru, díky které bude mít operátor dohled na horní vstup, parkoviště a přilehlou komunikaci. Dohled nad spodní částí u hřbitova zajistí kamera, která je trvale umístěná u křižovatky v ulici Mostecká a Boženy Němcové,“ uvedl ředitel Městské policie Bílina Radim Bartoš. Hlídky strážníků budou hřbitov i okolí navštěvovat často a namátkově. „Rovněž využijeme naše asistenty prevence kriminality, kteří budou také vykonávat pěší pochůzkovou činnost v uvedených místech a v nutných případech přivolají hlídku městské policie,“ doplnil ředitel.

Městská policie doporučuje návštěvníkům hřbitova, aby si na své věci dávali pozor a nenechávali je bez dohledu. Také je důležité, aby své cennosti nenechávali v zaparkovaných autech. Tam by neměl být viditelně umístěn ani nákup nebo jiné předměty v taškách. Strážníci uvítají, když si lidé budou všímat i jiných návštěvníků a v případě, že uvidí podezřelou osobu, přivolají hlídku.

Návštěvníci, kteří ke hřbitovu přijedou autem, musejí myslet na správné parkování. „Rozhodně by neměli parkovat v křižovatce v dolním prostoru hřbitova, nebránit výjezdu jiných vozů, netvořit překážku v silničním provozu. Měli by se chovat ohleduplně k ostatním řidičům i k chodcům. Neradi bychom řešili mnohdy zbytečné přestupky v dopravě, a tím rušili pietu tohoto období, “ upozornil Radim Bartoš.

Městský hřbitov bude od 31. října do 3. listopadu otevřený denně od 8 do 19 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…