Bílina: V domě dětí a mládeže vzniká skupina pro děti rodičů záchranných složek

24.03.2020 7:34

V návaznosti na usnesení vlády České republiky č. 219, ze dne 15. března 2020, a v součinnosti s městem Bílina, byl Dům dětí a mládeže Bílina určen hejtmanem Ústeckého kraje jako zařízení, které bude vykonávat nezbytnou péči o děti ve věku od 3 do 10 let, jejichž zákonní zástupci jsou zaměstnanci bezpečnostních sborů, obecní policie, poskytovatelů zdravotních služeb, orgánů ochrany veřejného zdraví, příslušníci ozbrojených sil.

Bílina: V domě dětí a mládeže vzniká skupina pro děti rodičů záchranných složek
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

Dětská skupina s maximální kapacitou 15 dětí je zřízena s platností od 23. března 2020 do odvolání. Péče bude poskytována podle požadavků rodičů po všechny dny v týdnu v čase od 6:00 do 18:00 hod.

Do DDM dítě doprovází a chodí vyzvedávat pouze 1 dospělý, který při příchodu podepíše potvrzení o bezinfekčnosti. Oba – dospělý i dítě – budou vybaveni ochrannou rouškou. Pokud dítě nebude mít roušku, bude mu poskytnuta. Pečující osoba přeměří bezdotykovým teploměrem dítěti teplotu. V případě zvýšených hodnot jej do budovy nevpustí.

Dětem bude poskytnut dovezený oběd, svačinu si přinesou vlastní. Je nutná uzavíratelná láhev na pití. Doporučujeme dát dítěti dezinfekční gel na ruce, pohodlné oblečení, přezuvky, sportovní obuv do tělocvičny, papírové kapesníky. Vše, prosím, označte jménem dítěte!

DDM bude krajským úřadem vybaveno ochrannými pomůckami (ústenky, roušky, respirátory). Zřizovatel, město Bílina, již DDM pro tuto činnost poskytl čističku vzduchu a poskytne zvláštní finanční prostředky na dezinfekci a další náklady v souvislosti s epidemií.

Přihlašování dětí probíhá nejpozději do 9:00 hod. předchozího pracovního dne – tak, aby mohla být zajištěna péče.  Na adresu: krista.sykorova@ddmbilina rodič zašle následující údaje: jméno, příjmení, datum narození a bydliště dítěte. Uvede případné potravinové alergie a zdravotní omezení. Dále požadovanou dobu péče (dny a časový rozsah), svého zaměstnavatele a telefonní kontakt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…