Blansko: Galerie zve do otevřeného ateliéru a na SITU workshopy

09.07.2022 15:54 | Tisková zpráva

Léto v galerii se nese v duchu projektu SITU. Zveme vás jak do galerie, tak ven do vašeho města.

Blansko: Galerie zve do otevřeného ateliéru a na SITU workshopy
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

Instituce galerie může plnit různé funkce, proto se během prázdnin věnujeme programům pro děti různých věkových kategorií. Letní dílny probíhají s lektory, děti tedy mohou přijít samostatně. Od 11. do 14. července bude uvnitř galerie připravený Otevřený ateliér pro malé i velké s chutí tvořit, přístupný bez rezervace. Přijít můžete vždy od 10 do 16 hodin.

Ateliér vychází z červnové výstavy Screenopolis. Pod názvem Úhel pohledu s lektorkou Evženií Schreiber se podíváme na různé umělecké disciplíny a postupy. Podívat se na svět z jiného pohledu totiž může přinést nová poznání a umožňuje nám získat nový vhled do situací a světa, ve kterém žijeme. V rámci jednotlivých stanovišť zapojíme všestranně svou tvořivou mysl i tělo. Dílna je vhodná pro všechny věkové kategorie.

Pod vedením architekta Mikuláše Medlíka a umělců Marie Kuncové a Hynka Skotáka budou od 12. do 14. července probíhat SITU workshopy zaměřené na skupinovou práci s veřejným prostorem. Uskuteční se vždy ve dvou blocích. Dopoledne 10:00 – 12:30 hodin pro děti 6 – 12 let a odpoledne 13:30 – 16:00 hodin pro děti 13 a víc let. Společně s Mikulášem Medlíkem se na procházce Urban cool tour budeme ptát, jak vzniklo město a proč je uspořádáno zrovna takhle? Co a kdo ovlivňuje, jaké bude v budoucnu? Město jako domy a prostor mezi nimi. Bude to hravý úvod pro zvídavé děti i dospělé, kteří chtějí vědět, jak pracuje a přemýšlí architekt a urbanista. Můžete se těšit na upovídanou a tvořivou procházku po Blansku ve skutečnosti i na mapě.

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

Ve středu 13. července povede Marie Kuncová workshop pohybovou dílnu Přitiskni se k městu. Ve venkovním otevřeném prostoru nám budou inspirací městské objekty a místa, které často přehlížíme, anebo naopak nás něčím přitahují a baví. Svým tělem těmto místům můžeme vtisknout nový nádech. Někdy stačí jen chvilku postát a zavřít oči. Kromě zážitků bude naším výstupem série hravých fotografií.

S Hynkem Skotákem se 14. července vydáme společně hledat odlesky slunečního světla a vodní hladiny, zachytíme je a ozdobíme s nimi části města. Cílem je ukázat si, že i pomocí jednoduchých technik a nejlevnějších materiálů můžeme vytvářet působivá díla, že víc než o výsledek může jít o proces tvorby, hledání, ohmatávání si možností přímo v terénu. Pozornost bude zaměřena na krajinu okolo řeky, na její proměny v závislosti na počasí. Ukážeme si formou landartových cvičení s odrazem světla, jak lze pracovat a pohybovat se v krajině a prožívat ji v nových souvislostech.

Se vstupem 80 korun se můžete zúčastnit obou akcí. Na workshopy SITU si prosím rezervujte místo na emailu rezervacegalerie@blansko.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…