Blansko: Jak se chovat v provozu bezpečně poradí preventivní kampaň

04.01.2019 19:48

Celorepubliková akce Senior bez nehod se uskuteční také v Blansku. Proběhne 21. ledna 2019 ve 14:00 hodin v Městském klubu důchodců. Určena je nejen pro seniory, ale také pro širokou diváckou obec. Účast na ní je bezplatná.

Blansko: Jak se chovat v provozu bezpečně poradí preventivní kampaň
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

„Hlavním cílem kampaně je seznámit naše starší spoluobčany s tím, jak se bezpečně pohybovat po silnicích. Cílit ovšem budeme nejen na ně, ale také na mladší ročníky. I je budeme pravidelně informovat o tom, jak se ke starším osobám v silničním provozu správně chovat. A půjde nejen o bezpečné jednání, ale také o vstřícnost a vzájemnou slušnost. Přece jen silnice jsou společenské prostředí, kde by měla být zachovávána alespoň základní pravidla etiky i etikety,“ představuje cíle projektu jeho produkční Jiří Šlachta.

Po celé České republice se od letošního září do konce příštího roku uskuteční na tři stovky edukativních přednášek, a to formou divadelních scének spojených s odborným výkladem a audiovizuální prezentací. Součástí těchto představení bude i hlasovací zařízení v publiku, díky kterému se budou moci senioři interaktivně rozhodovat o vývoji sledovaného děje. To nesporně přispěje k lepšímu pochopení celé problematiky. „Spektrum komunikovaných témat bude opravdu široké. Cílit budeme nejen na řidiče automobilů, ale také na seniorské spolujezdce, chodce, cyklisty, cestující prostředky hromadné dopravy,“ upřesnil Šlachta na závěr.

Rozhovor s dopravním expertem Romanem Budským o nelichotivých statistikách nehodovosti seniorů i o nové kampani najdete ZDE. Bližší informace o kampani i termínech a místech konání přednášek najdete na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…