Blansko: Nové kamery hlídají park i obchodní centrum

28.09.2023 20:08 | Tisková zpráva

Počet kamer, které hlídají pořádek a bezpečnost v Blansku, se zvýšil. Aktuálně tvoří městský kamerový dohlížecí systém (MKDS) dvacítka kamerových bodů. Na pult centralizované ochrany městské policie se nyní přenáší záznam také z nově doplněné kamery umístěné v parku v ulici Svatopluka Čecha a z kamery umístěné v nedávno otevřeném obchodním centru Poříčí.

Blansko: Nové kamery hlídají park i obchodní centrum
Foto: Blansko.cz
Popisek: Blansko

„Městský kamerový systém se snažíme průběžně doplňovat, plán na osazení kamery v parku u Zborováka jsme měli dlouho, bylo třeba ale nejdříve zajistit napojení na optiku a dořešit elektroinstalaci. Věřím, že kamera napojená na městskou policii tam pomůže zajistit pořádek a bezpečnost,” doufá starosta Blanska Jiří Crha.

Anketa

Zvládl podle vašeho názoru moderátor ČT Jakub Železný páteční debatu s Miroslavem Ševčíkem v Událostech, komentářích?

1%
98%
hlasovalo: 11911 lidí

I doplnění další kamery v nově vybudovaném OC Poříčí se domlouvalo dlouhodobě. Kamery ale monitorují nejen okolí obchodních center nebo parky, osazeno jimi je celé centrum Blanska, nemocnice, Sportovní ostrov nebo největší sídliště. Kamerové body jsou umisťovány na místech, kde dochází k nejčastějšímu porušování zákona. Strážníkům slouží k monitorování dopravy ve městě i odhalování přestupků.

„Využíváme dvacet kamerových bodů, pracovat ale můžeme se záznamem z celkem 29 kamer. V zámeckém parku na budově zámku jsou umístěné dvě kamery, celkem osm kamer je osazeno v novém podchodu u vlakové zastávky Blansko-město. Primárně s nimi pracuje městská policie, přístup k záznamům ale má i státní policie, se kterou často spolupracujeme například při objasnění přestupků v dopravě nebo při dohledávání pachatelů trestné činnosti,” vysvětluje zástupce ředitele Městské policie Blansko Stanislav Sotolář.

„Součástí MKDS je i možnost dočasné instalace fotopastí, zejména v místech, kde dochází ve zvýšené míře k přestupkům proti majetku, veřejnému pořádku nebo například k zakládání černých skládek odpadu,” doplňuje Sotolář.

Kde jsou umístěné kamery najdete na webu města v sekci, věnované Městské policii (ZDE). Tam lze mimo jiné najít také kontakty na jednotlivé strážníky (ZDE), kteří na bezpečnost ve městě v jednotlivých okrscích dohlížejí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…