Blíží se Bitva u Znojma, vojska se střetnou v Dobšicích

30.06.2022 12:03 | Tisková zpráva

Bitva u Znojma je jedním z významných vojenských střetnutí na území střední Evropy. Patří k nemnoha bitvám, které nebyly završeny vítězstvím některé z bojujících stran.

Blíží se Bitva u Znojma, vojska se střetnou v Dobšicích
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

V samém závěru byla bitva ukončena příměřím, kdy císař Napoleon pronesl legendární větu: „Krve již bylo prolito dost." Rekonstrukce bitvy se uskuteční 8. a 9. července 2022.

Jako připomenutí této bitvy a uzavření míru 1809 uspořádá JK Acaballado ve spolupráci s Jihomoravským krajem, obcí Dobšice, Moravou napoleonskou, městem Znojmo, obcí Suchohrdly a dalšími partnery vzpomínkové akce, spojené s rekonstrukcí bitvy u Znojma 1809. Předpokládá se účast několika set vojáků v dobových uniformách z období napoleonských válek. Rekonstrukce bitvy se uskuteční v sobotu 9. července od 14:00 hodin u řeky Dyje v Dobšicích.

Součástí programu je také Dobývání dobšických sklípků. V rámci programu se také uskuteční pietní akt IN NOMINE, který proběhne v pátek 8. července od 21:30 na hřbitově Louka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…