Bohumín: Kruhový objezd u vlakového nádraží prochází opravou

23.06.2023 22:09 | Tisková zpráva

Šoféři, projíždějící kolem vlakového nádraží v Bohumíně, musí počítat s dopravním omezením. Kruhový objezd, který je součástí přestupního terminálu, prochází opravou.

Bohumín: Kruhový objezd u vlakového nádraží prochází opravou
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

„Provoz v místě bude několik dnů řídit semafor. Část tamního prstence budou stavbaři rekonstruovat. Žulové obruby, vložené mezi beton a asfalt, se na takto frekventovaném místě neosvědčily. Jsou poškozené, vyviklané a nadzvednuté. Podepsal se na nich provoz, možná i radlice zimní údržby,“ konstatoval Roman Pak z odboru životního prostředí a služeb bohumínské radnice. Dodal, že město se dohodlo se stavební firmou na odstranění obrub a úpravě prostoru. Uvolněné místo vyplní klasická živice.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21922 lidí

V Lidické ulici pokračuje kompletní přestavba silnice a opěrných zdí. Investor, kterým je Správa silnic Moravskoslezského kraje (více ZDE), avizoval, že práce potrvají do 25. října letošního roku. „Silnice je uzavřena pro tranzit mimo autobusy, dopravní obsluhu a vozidla stavby. Objízdná trasa vede po ulicích Za Věží, Jana Palacha, Štefánikova a Čs. Armády,“ informoval vedoucí odboru dopravy bohumínské radnice Pavel Vavrečka. Práce v Lidické ulici nemají vliv na pěší, chodníků se uzávěra ani žádná jiná omezení netýkají.

Radnice také pokračuje v opravách výtluků na silnicích, které jsou v majetku města. „Preferujeme klasickou metodu s odfrézováním a zalitím teplou asfaltovou směsí. Provizorní řešení v podobě studené směsi se nám neosvědčilo, není dlouhodobě účelné,“ doplnil Pak. Na vyspravení terénních nerovností má letos město v rozpočtu zhruba půl milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

16:14 Blansko: Město vybralo zhotovitele nového krytého bazénu

Blanenští radní schválili největší zakázku v historii města. Vybrali zhotovitele, který zbourá stáva…