Hlavním cílem projektu „Kalendář těšínských chutí“ je vypátrat, vyzkoušet a zaznamenat starodávné receptury pokrmů spjatých s domácnostmi ve slezském pohraničí. Letošnímu podzimní setkání v rámci pětileté udržitelnosti projektu vévodily pokrmy z kuchyní členek klubu žen v Kaczycích.
Slezskou kuchyni reprezentovala domácí bramboračka, následovala takzvaná „babračka“, což je jídlo tvořené zvlášť uvařeným kyselým zelím a zvlášť uvařenými brambory s tím, že brambory se pak rozmačkají, smíchají se zelím a polijí výpekem ze slaniny. „Babračka“ se podávala s karbanátkem.
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.




