Hlavním cílem projektu „Kalendář těšínských chutí“ je vypátrat, vyzkoušet a zaznamenat starodávné receptury pokrmů spjatých s domácnostmi ve slezském pohraničí. Letošnímu podzimní setkání v rámci pětileté udržitelnosti projektu vévodily pokrmy z kuchyní členek klubu žen v Kaczycích.
Slezskou kuchyni reprezentovala domácí bramboračka, následovala takzvaná „babračka“, což je jídlo tvořené zvlášť uvařeným kyselým zelím a zvlášť uvařenými brambory s tím, že brambory se pak rozmačkají, smíchají se zelím a polijí výpekem ze slaniny. „Babračka“ se podávala s karbanátkem.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
Článek obsahuje štítky
autor: PV
Lídři EU se shodly na zvýšení tlaku na Rusko
Dobrý den, mám pár dotazů, k tomu, co pořád slyšíme. Kdo jsou to ti lídři EU? Kdo jim dal mandát něco rozhodovat a vyjednávat? A schvalujete to, co vyjednají pak i vy poslanci? Jestli ne, tak k čemu vás volíme, když pak rozhodují jiní? Neměli by ti, co jsou voleni občany mít ten nejsilnější mandát? ...
Další články z rubriky

13:14 Pardubice usnadní práci pečovatelům. Nová parkovací místa urychlí domácí péči
Od roku 2021 fungují v ulicích města vyhrazená parkovací stání pro pracovníky pečovatelské a zdravot…
- 10:07 I kontejnery tvoří veřejný prostor. Brno přijalo standardy sjednocující jejich vzhled
- 20:36 Roudnice nad Labem: V červenci probíhá čipování popelnic, přistavte tu svou
- 16:26 Zlín: V pondělí začne prohlídka všech komunikací
- 11:28 Tábor založí energetické společenství
- 7:33 Žatec: Město uvolnilo peníze na zajištění střechy sladovny Dreherova pivovaru