Bohumín: První polovina září bude ve znamení poutí, jarmarku a vinobraní

07.09.2019 7:34

Tradiční poutě s kolotoči a střelnicí dorazí v první polovině září do Starého Bohumína a také do městské části Skřečoň. Centrum města oslaví nástup babího léta tradičním vinobraním s ochutnávkami kvalitních jihomoravských vín i burčáku. Sousedé z polských Krzyżanowic zase lákají na Jarmark na hranici.

Bohumín: První polovina září bude ve znamení poutí, jarmarku a vinobraní
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Obyvatelé Bohumína se v září ve městě rozhodně nudit nebudou, naopak, budou se muset hodně snažit, aby stihli všechny akce, které jsou během babího léta v plánu. Dlouhý seznam zahájí tradiční pouť ve Starém Bohumíně, která přiveze zábavu v podobě kolotočů, střelnice, cukrové vaty a dalšího pouťového zboží. Kolotoče se roztočí v neděli 8. září v 10 hodin dopoledne. „Poutě do Bohumína přijíždějí vždy v září a lidé se na ně sjíždějí ze všech městských částí i jejich okolí. Druhá pouť se bude konat ve Skřečoni před místním kostelem v neděli 15. září od desáté hodiny dopolední,“ řekl ředitel městské kulturní agentury K3 Bohumín Karel Balcar.

Kdo si rád vychutná dobré a kvalitní víno, neměl by si nechat ujít další, tentokrát osmý ročník bohumínského Vinobraní. Centrální městské náměstí zaplní stánkaři z jižní Moravy, nebude chybět ani stan se someliérem a možností degustace vín. „Restaurace Kavárna přislíbila připravit speciální sobotní menu, které doplní stánková nabídka pochutin k vínu. O příjemnou atmosféru a hudební doprovod se postarají kapely Docuku a Lipka,“ doplnil Balcar.

Kdo dává přednost kochání se pohledem na starožitnosti či dokonce jejich nákupu, musí se vydat severněji. Sběratelé i obdivovatelé starých kousků všeho druhu se sejdou v polovině září na Jarmarku na hranici. Polské Krzyżanowice pořádají v prostoru bývalé celnice za hraničním mostem ve Starém Bohumíně lidový bleší trh. Uskuteční se v neděli 15. září od brzkých ranních hodin. Pořídit tu bude možné porcelán, obrazy, staré noty, staré knihy, časopisy, hračky, ošacení, ale také třeba vojenské helmy šavle či pušky, organizátoři počítají i s občerstvením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…