Bohumín: První tři stromy nového miniparčíku dostaly jména Minulost, Přítomnost a Budoucnost

03.12.2020 7:35

Minulost, Přítomnost, Budoucnost. Tři jména pro tři sakury. Okrasné třešně v Bohumíně vysadili s patronací Aliance žen s rakovinou prsu. Tři mladé dřeviny jsou základem pro budoucí miniparčík generací.

Bohumín: První tři stromy nového miniparčíku dostaly jména Minulost, Přítomnost a Budoucnost
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Aliance žen s rakovinou prsu příspěvkem na sázení sakur ocenila aktivní bohumínský spolek Pro-fit12, který pomáhá onkologickým pacientům. Spolek pořádá osvětové akce a besedy, spolupracuje se školami a školkami, organizuje v Bohumíně dobročinnou sbírku Květinový den Ligy proti rakovině Praha. Jen letos na Bohumínsku vybral pro dobrou věc skoro 127 tisíc korun.

Anketa

Jste pro dobrovolné testování antigenními testy ZDARMA?

76%
24%
hlasovalo: 7355 lidí

„Děkujeme všem za důvěru. Tři stromy, které jsme vysadili, vnímáme jako naději pro onkologické pacienty, jako symbol lásky, pohody a zdraví. V době koronaviru, kdy to máme my onko pacienti těžší, si vážíme pomoci našeho města, všech našich partnerů a dobrovolníků,“ uvedla předsedkyně Pro-fit12 Zdeňka Cichá. Reportáž odvysílá bohumínská televize od soboty 5. prosince.

Patrony sázení byly děti z Masarykovy základní školy, která měla při podzimním Květinovém dni nejvíc prodaných kvítků, symbolů sbírky. Výsadby se ujali Andrea Babišová (zastupitelka Bohumína, poslankyně), Petr Vícha (starosta Bohumína, senátor), Dagmar Knýblová (spolek Alma mater), zástupci onkologických pacientů i škol.

Další stromy do „miniparčíku generací“ v křižovatce ulic 9. května a tř. Dr. E. Beneše přibydou v příštím roce. Výsadbu podpoří evropskou dotací projekt Lepší klima pro Bohumínsku MAP2 a sázet budou žáci škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…