Bohumín: S novým školním rokem přichází nabídka kroužků pro děti i dospělé

10.09.2019 14:05

Desítky kroužků nabízí od září dětem i dospělým bohumínské sportovní kluby a zájmové organizace. Město na podporu volnočasových aktivit svých obyvatel vynakládá přibližně osm milionů korun ročně.

Bohumín: S novým školním rokem přichází nabídka kroužků pro děti i dospělé
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Letos mohou Bohumíňáci vybírat z novinek v podobě loutkového divadla či robotiky, ale i osvědčených kroužků keramiky, cizích jazyků, atletiky, plavání nebo tance. Největší volnočasová instituce v Bohumíně, Dům dětí a mládeže Fontána, připravil pro zájemce exhibiční ukázky kroužků spojené s náborem. K vidění budou ve středu 11. září od 10 do 16 hodin na náměstí T. G. Masaryka. Součástí náborové akce bude i florbalový turnaj pod širým nebem CITY CAFE OPEN.

Bohumínský dům dětí a mládeže připravil po prázdninách opět několik desítek kroužků pro děti i dospělé. Mezi letošní novinky patří zpěv, robotika nebo fotbalová abeceda. Po čtyřech letech se do nabídky vrací i atletika. Kdo nestihne vybírat při středeční exhibici, může si prohlédnout celou nabídku na webu www.ddmbohumin.cz. Přihlásit se lze on-line nebo osobně v hlavní budově Fontány v Janáčkově ulici. "Září je vždy lehce hektické, ale náš zkušený tým si s tím dokáže poradit. Posílili jsme recepci v hlavní budově. Novou přihlášku je třeba na začátku školního roku podat vždy, i když dítě naše kroužky navštěvuje už několik let", upozornil ředitel DDM Fontána Ondřej Veselý s tím, že některé kroužky zahájily svou činnost už na začátku září, většina ovšem bude odstartována až v říjnu.

Pestrou nabídku Fontány doplňují aktivity K3 Bohumín a dalších institucí a klubů. Neotřelé zpestření volného času představují kurzy pro dospělé, které láká umělecké řemeslo. „Zájemci se mohou hlásit do kurzu loutkového divadla nebo filmového kurzu, stálicí v naší nabídce zůstávají počítačové či rukodělné kurzy,“ uvedl ředitel K3 Bohumín Karel Balcar s tím, že lidé se mohou hlásit osobně v knihovně, nebo telefonicky na čísle 596 013 027 či e-mailem na knihovna-teen@k3bohumin.cz.

Nové členy přijmou do svých řad i bohumínské sportovní kluby, informace o náborech najdou rodiče dětí na webových či facebookových stránkách jednotlivých klubů či v aktuálním čísle městského zpravodaje OKO. „V Bohumíně snad není sport, který by tu nešel provozovat. Nabídka pro děti začíná u nejpopulárnějších sportů, jakými jsou fotbal či florbal, přes házenou a plavání a rozhodně nekončí atletikou či judem. Vyjmenovat všechny opravdu nejde. Každý rodič si pro své dítě může vybrat přesně takovou aktivitu, jaká mu bude vyhovovat nejvíce,“ řekl místostarosta Igor Bruzl s tím, že město podporuje volnočasové aktivity dětí i dospělých částkou zhruba 8 milionů korun ročně. „Formou dotací jdou z našeho rozpočtu téměř čtyři miliony korun na sportování a volnočasové aktivity dětí. Individuální dotace klubům pak představují další čtyři miliony,“ upřesnil na závěr Bruzl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…