Bohumín: Vodaři letos vymění na sedm set metrů vodovodního potrubí

17.02.2017 10:05

Čtyři miliony korun do obnovy zastaralého potrubí letos investují Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava (SmVaK) v Bohumíně. Plánují investice v ulicích Nerudova, Mírová, Okrajní a 1. máje.

Bohumín: Vodaři letos vymění na sedm set metrů vodovodního potrubí
Foto: wikipedia
Popisek: Bohumín - Náměstí T. G. Masaryka

Pravděpodobně v létě chtějí Severomoravské vodovody a kanalizace Ostrava postavit mezi ulicemi Nerudova a Mírová novou automatickou tlakovou stanici a také zrekonstruovat vodovodní řad v délce 343 metrů. Půjde o investici za 1,5 milionu korun.

„Důvodem rekonstrukce výtlačných řadů z konce šedesátých let minulého století z automatické tlakové stanice jsou nevyhovující tlakové poměry. Půjde o rekonstrukci vodovodního řadu z tvárné litiny na potrubí z vysokohustotního polyetylenu, včetně přepojení jedné plastové a výměny dvou kovových vodovodních přípojek,“ uvedl za společnost mluvčí Marek Síbrt.

Další rekonstrukce vodovodních řadů proběhnou od léta do podzimu v ulicích Okrajní a 1. máje. SmVaK zde investuje více než 2,5 milionu korun. Stávající litinové řady jsou poruchové a rekonstrukce je nutná. „Litinové potrubí vyměníme za potrubí z tvárné litiny v délce 375 metrů, včetně přepojení osmi plastových vodovodních přípojek a výměny jedné kovové přípojky,“ informoval Síbrt. Dodal, že společnost také dokončí rekonstrukci kanalizace v Husově ulici za radnicí, která začala v loňském roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …