Bohumín podpoří sportovní aktivity dětí a vytvoří další adrenalinovou atrakci

17.08.2018 10:03

Nová koncepce sportu v Bohumíně, kterou schválili místní zastupitelé, slibuje milionové dotace a investice do pohybových aktivit pro děti. Město letos i v dalších letech podpoří desítky projektů a akcí, díky nimž mohou nejmenší obyvatelé města pravidelně sportovat. Největší plánovanou investicí pro příští školní rok je stavba boulder lezecké stěny.

Bohumín podpoří sportovní aktivity dětí a vytvoří další adrenalinovou atrakci
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Cílem nové koncepce je aktivně zapojit základní školy, volnočasové organizace i samotné rodiny s dětmi do sportovních aktivit dětí a vzbudit u nejmenších zájem o pravidelný pohyb. „Dlouhodobě finančně podporujeme plavecké a lyžařské kurzy, žáci základních škol se mohou i v příštím školním roce těšit na volejbalové, florbalové i atletické závody a turnaje, řadu běžeckých a dalších sportovních akcí pro školy i veřejnost. Finanční podpora, kterou město vkládá do těchto sportovních aktivit dětí, se každoročně zvyšuje. Zatímco v roce 2005, kdy jsme s dotacemi začínali, to bylo 260 tisíc korun, letos už je to více než jeden milion korun,“ informoval místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Město prostřednictvím své příspěvkové organizace Dům dětí a mládeže Fontána nabízí florbalový, fotbalový, badmintonový a házenkářský kroužek, míčové hry či bojové sporty. Formou dotací podporuje i další spolky a organizace, které se zaměřují na fotbal, plavání, judo, hokej, vodáctví či hasičský sport. V Bohumíně jich působí zhruba třicet, město mezi ně letos rozdělí téměř 6 milionů korun. Kromě toho město vynakládá ročně zhruba 10 milionů na fungování své společnosti Bospor, která provozuje aquacentrum, zimní stadion, sportovní halu a sportovně-rekreační areál Hobbypark.

Stranou zájmu nezůstávají ani odrostlejší děti a teenageři. „Vytváříme prostory, kde se mohou aktivně trávit čas se svými kamarády. Letos v červnu jsme otevřeli workoutové hřiště, v příštím školním roce k němu přibude krytá boulder stěna na lezení. Ta vznikne v obnoveném sportcentru Bosporka v Nerudově ulici,“ řekla vedoucí odboru školství bohumínské radnice Pavla Skokanová. Město má na ni vyčleněno 1,5 milionu korun.

Katalog sportovních aktivit

Koncepce sportu v Bohumíně je dostupná veřejnosti na webu města. „Povinnost zpracovat plán rozvoje sportu přinesla obcím novela zákona o podpoře sportu. Vytvořili jsme laicky řečeno katalog všech dostupných sportovních aktivit v Bohumíně. V něm si mohou rodiče na našem webu listovat a hledat ten nejvhodnější kroužek či aktivitu pro své děti,“ vysvětlila Skokanová.

Dokument obsahuje i seznam všech dětských hřišť a koutků, cyklotras a sportovních zařízení na území města. Zájemci v něm najdou i záměry města v oblasti sportu až do roku 2023. „Počítáme například s investicemi do modernizace interiéru zimního stadionu a sportovní haly, rozšiřováním zázemí a vybavenosti našich sportovních areálů,“ uzavřel Bruzl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.