Boskovice: Malí i velcí se pomocí stroje času setkali s historickými osobnostmi

06.06.2018 13:47

Junák pořádal k výročí 100 let od založení republiky stezku pro rodiny s dětmi „BYLO – NEBYLO pod sedmizubým hřebenem“.

Boskovice: Malí i velcí se pomocí stroje času setkali s historickými osobnostmi
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

K výročí 100 let od založení republiky uspořádal Junák – český skaut, středisko Boskovice ve spolupráci s městem Boskovice stezku pro rodiny s dětmi „BYLO – NEBYLO pod sedmizubým hřebenem“. V sobotu 2. června si více než dvě stě účastníků mělo možnost vyzkoušet své dovednosti i znalosti při plnění netradičních úkolů, poznat historické osobnosti města a na závěr zachránit rytíře Jimrama od bolesti zubu.

Trasa stezky začínala průchodem přes „stroj času“. Ten bohužel nedokázal rodiče ani děti přemístit do minulosti, pouze umožnil, aby bylo možné spatřit v našem čase historické osobnosti. Mohli jsme se potkat například s malířem Otakarem Kubínem, rabínem Samuelem ha-levi nebo legionářem Leopoldem Šafářem. Na jednotlivých stanovištích pak děti vyhledávaly potřebné informace, rozeznávaly přírodniny, zdolávaly lanové překážky nebo ošetřovaly zraněné.

Příjemně strávenou část slunného sobotního dne zakončilo občerstvení na prostranství před hradem. Po splnění posledního úkolu byl dětem i rodičům předán lektvar – díky němuž se všichni vrátili do přítomnosti.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…