Boskovice: Město zavádí u Základní školy Boskovice parkování v režimu Kiss&Ride

05.02.2022 14:52 | Tisková zpráva

Od pondělí 7. 2. 2022 budou moct rodiče dětí využít u ZŠ Boskovice, nám. 9. května, parkování v režimu Kiss&Ride (K+R). Parkování K+R bude v dané lokalitě omezeno dodatkovou tabulkou pouze na dny školní výuky v době od 07.00 do 08.00 hod.

Boskovice: Město zavádí u Základní školy Boskovice parkování v režimu Kiss&Ride
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Již po pololetních prázdninách budou moct rodiče dětí využít u Základní školy Boskovice na nám. 9. května parkování v režimu Kiss&Ride (K+R). Město Boskovice tímto krokem reaguje na podněty občanů poukazujících na zhoršenou dopravní situaci a nedostatek parkovacích míst u školy v době, kdy sem vozí své děti. V novém režimu budou moct rodiče v blízkosti školy na nám. 9. května ve směru od budovy MěÚ Boskovice k ul. Na Vyhlídce i v opačném směru využít celkem tři úseky označené dopravními značkami IP 13d Parkoviště K+R, kde zastaví, rozloučí se s dětmi (Kiss), příp. chvíli vyčkají, aby se přesvědčili, že dítě jde do školy a poté z místa odjedou (Ride). Parkování v režimu Kiss&Ride neumožňuje vystoupit z vozidla a dítě do školy doprovázet. Smyslem tohoto opatření je, aby se vozidla ve vymezeném prostoru střídala v krátkých intervalech a nebránila tak v zastavení dalším rodičům. Rodiče, kteří budou potřebovat dítě do školy doprovodit, budou mít možnost využít k parkování místa v přilehlých ulicích Na Vyhlídce a Křižíkova, příp. parkoviště před budovou MěÚ Boskovice na nám. 9. května. Parkování v režimu Kiss&Ride bude v dané lokalitě omezeno dodatkovou tabulkou pouze na dny školní výuky v době od 07.00 do 08.00 hod. Mimo tuto dobu zde budou platit obecná pravidla provozu na pozemních komunikacích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …