Boskovice: Nové prostory již mají v nemocnici i starší děti

11.02.2017 19:43

Ve středu 8. 2. 2017 bylo v boskovické nemocnici otevřeno rekonstruované oddělení pro starší děti a pediatrická jednotka intenzivní péče.

Boskovice: Nové prostory již mají v nemocnici i starší děti
Foto: regionboskovicko.cz
Popisek: Boskovice

Dětské oddělení oddělení B (děti od 3 – 18 let) a pediatrická JIP
Ve středu 8. února bylo v boskovické nemocnici otevřeno rekonstruované oddělení pro starší děti a pediatrická jednotka intenzivní péče.
Otevření nových prostor dětského oddělení se za zřizovatele nemocnice zúčastnila starostka města Hana Nedomová, místostarostka Dagmar Hamalová a místostarosta Petr Malach. Nové oddělení představil jednatel nemocnice Miloš Janeček a primář dětského oddělení Michal Klimovič i senátorce Jaromíře Vítkové a dalším pozvaným hostům.

Tímto se završila druhá fáze celkové obnovy Dětského oddělení, která navazuje na loňské otevření zrekonstruovaného oddělení pro děti do 3 let. Tato etapa byla zrealizovaná v jednotném architektonickém stylu navazujícím na etapu první. Podařilo se dále v podobném duchu zrekonstruovat i pediatrickou jednotku intenzivní péče.
Finančně se na rekonstrukci podílelo město Boskovice a to částkou 2,5 milionu Kč, která pokryla stavební část s většinou nutných technologií. 1,5 milionu Kč, které byly použity pro dokončení výměny technologií a zcela nový mobiliář, investovala ze svých zdrojů Nemocnice Boskovice s.r.o.

Tato rekonstrukce zapadá do celkové koncepce Nemocnice Boskovice, která počítá s Dětským oddělením tak, aby poskytovalo péči o celý dětský věk. Jeho součástí je i novorozenecké oddělení, jehož rekonstrukce je plánována současně s oddělením šestinedělí.

Dětské oddělení dnešním otevřením své zrekonstruované části získává zpět svoji původní lůžkovou kapacitu 24 standardních a 4 intenzívních lůžek. Zároveň dále fungují odborné ambulance: nefrologická, kardiologická, endokrinologická, gastroenterologická, všeobecná pediatrická a ambulance rizikového novorozence.
V provozu je i LSPP (lékařská služba první pomoci pro děti) a to ve všední den od 17:00 do 22:00 a ve volných dnech od 8:00 do 20:00 hodin. Tato služba je prováděna ve spolupráci s obvodními dětskými lékaři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

7:37 České Budějovice: Platby za školy a družiny se nezvýší

Pondělní zasedání rady města přináší dobrou zprávu rodičům, kteří mají děti předškolního a mladšího …