Břeclav: Dům ustupuje trase obchvatu

20.10.2023 22:25 | Tisková zpráva

Na Hraniční ulici v Břeclavi začala demolice rodinného domu, který ustoupí trase obchvatu. Budova, kterou Ředitelství silnic a dálnic vykoupilo, je již delší dobu opuštěná.

Břeclav: Dům ustupuje trase obchvatu
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

V uplynulých dnech tady dělníci odstranili náletové dřeviny, aby se s technikou mohli pustit do rozebrání samotné stavby. 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí

„V souvislosti s přípravou obchvatu dojde v budoucnu ještě k demolici rodinného domu na protější straně a odstraněny budou také některé drobné drážní objekty a chatky v zahrádkářské kolonii Na Širokých,“ upřesnil starosta města Svatopluk Pěček.

Po demolici domu zůstane na místě stát kamenný kříž. S Ředitelstvím silnic a dálnic je již dohodnuto, že město tento objekt převezme a bude pro něj hledat nové umístění.

Příprava obchvatu stále postupuje. Funkční jsou již kompenzační opatření, téměř dokončený je pyrotechnický průzkum, připravuje se další kolo výkupů pozemků a také archeologický průzkum.

„Investor, tedy Ředitelství silnic a dálnic, připravil dokumentaci pro stavební povolení, kterou odeslal všem dotčeným orgánům a účastníkům řízení k připomínkování. Poté je připraven požádat o stavební povolení, což bude důležitým mezníkem v přípravě stavby obchvatu,“ doplnil starosta.

Téměř devět kilometrů dlouhý úsek má umožnit nejen přímou obsluhu průmyslové jihovýchodní části města, ale především odlehčit husté dopravě v Břeclavi.

Podle měření hustoty dopravy, které proběhlo v březnu, jsou zdejší silnice zatíženy desítkami tisíc aut denně. Například na třídě 1. Máje byla na mostě přes odlehčovací rameno Dyje naměřena intenzita 20 tisíc vozidel v obou směrech.

Křížením ulic Lidická a Sovadinova denně projede přes 40 tisíc vozidel a na křížení ulic třída 1.Máje a Pod Zámkem se jedná mimo jiné vlivem obchodních domů dokonce o intenzitu téměř 50 tisíc vozidel denně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…