Břeclav: MHD ve městě není v ohrožení

06.07.2022 11:48 | Tisková zpráva

Břeclavští zastupitelé podpořili uzavření dodatku ke smlouvě s provozovatelem MHD.

Břeclav: MHD ve městě není v ohrožení
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Tímto rozhodnutím zajistili pokračování provozu městských autobusů. „Hledali jsme cestu k dohodě tak, aby hromadná doprava v Břeclavi nadále fungovala. Bohužel situace na trhu s energiemi je velmi nepříznivá a zdražení paliva, v našem případě CNG, je realitou. Proto jsme předložili zastupitelům návrh dohody, která zajistí plynulý provoz veřejné dopravy ve městě,“ shodli se zástupci vedení města. Občanům tak nehrozí scénář, ke kterém došlo například nedávno v Pardubickém kraji, kdy zde část veřejné dopravy zkolabovala.

„Naším cílem je zachovat MHD v dosavadním režimu a jsme rádi, že se hromadná dopravu ve městě nestala součástí předvolebního boje,“ řekl starosta Svatopluk Pěček.

Už na začátku volebního období se stávající koalice rozhodla, že smlouvy ohledně autobusů budou nad rámec zákona předkládány zastupitelstvu, aby o nich rozhodlo. Důvodem je, že se jedná vždy o dlouhodobý závazek na deset let. „Vždy jsme chtěli rozhodovat transparentně a volit řešení ve prospěch občanů města,“ neskrývá spokojenost s výsledkem hlasování vedení břeclavské radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…