Břeclav: Opravená Mládežnická, funkční zastávka u Gumotexu, sídliště Na Valtické průjezdné

30.12.2019 10:06

Rekonstrukce ulice Mládežnická je u konce, ve čtvrtek 19. 12. ráno ve 4.15 už pojede autobusový spoj standardně od zastávky u Gumotexu. Oproti plánovanému termínu tak budou práce ukončeny o dva týdny dříve.

Břeclav: Opravená Mládežnická, funkční zastávka u Gumotexu, sídliště Na Valtické průjezdné
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Zároveň budou hotovy také práce na kanalizaci na okraji sídliště Na Valtické, které bude od čtvrtka 19. 12. rovněž průjezdné bez omezení.

Letos v závěru září zahájila firma VHS Břeclav rekonstrukci ulice Mládežnická v úseku od křižovatky se silnicí II/425 (u podjezdu) za křižovatku s ulicí Železniční. Součástí zakázky bylo i vybudování podélných parkovacích míst. Zastávka městské hromadné dopravy byla po dobu rekonstrukce dočasně přemístěna na Bratislavskou ulici, což si vyžádalo dopravní omezení na této velmi frekventované komunikaci. Firma VHS Břeclav dokázala zkrátit termín zhotovení stavby téměř o dva týdny, ulice Mládežnická bude od čtvrtka průjezdná a cestující autobusem mohou opět nastupovat a vystupovat u Gumotexu.

Rekonstrukce Mládežnické ulice je součástí větší zakázky, která bude na jaře 2020 pokračovat výstavbou další části cyklostezky podél ulice Bratislavská, od podjezdu po odbočku na Pohansko, a také rekonstrukcí veřejného osvětlení. Celá investiční akce bude stát 13,85 milionu korun. Městu se podařilo získat dotaci ve výši 4 320 640 Kč, zbytek bude uhrazen z městského rozpočtu. 

Do budoucna se počítá s dalším pokračováním cyklostezky, aby se cyklisté mohli bezpečně dostat až k městskému hřbitovu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…