Břeclav: Ulice u nádraží zklidní nové dopravní značení

19.09.2020 13:34

Na základě opakovaných žádostí místních občanů rozhodlo město Břeclav o dočasném umístění dopravního značení v ulicích kolem nádraží. Stížnosti občanů na nadměrné dopravní zatížení některých ulic směřovaly také k zajištěním větší bezpečnosti v této lokalitě.

Břeclav: Ulice u nádraží zklidní nové dopravní značení
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

Od středy 16. září jsou ulicích v lokalitě u břeclavského nádraží instalována dopravní značení „Zákaz zastavení“. Tato opatření se týkají ulic Břetislavova, Čechova a Denisova a značení zde bude zatím do konce roku 2020.

Lokalita u břeclavského nádraží je dlouhodobě terčem kritiky a nespokojeností zdejších občanů. Tato oblast je nadměrně zatížena dopravou, způsobenou podle místních zejména zrušením bezplatných parkovacích míst v jeho okolí. Často zde parkují ti, kteří pokračují v cestě vlakem a nechtějí platit za parkovné přímo u nádraží.

Nový zákaz platí obousměrně, aby již nedocházelo vlivem zúžené vozovky k objíždění přes travnatou plochu ulic. Věříme, že tato opatření povedou k zajištění bezpečného a plynulého provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…