Britská velvyslankyně Jan Thompson navštívila Olomouc

08.11.2017 13:48

O spolupráci v oblasti vědy, turistického ruchu i obchodu jednala v Olomouci britská velvyslankyně Jan Thompson. Na radnici se setkala s primátorem Antonínem Staňkem a ekonomickým náměstkem Martinem Majorem.

Britská velvyslankyně Jan Thompson navštívila Olomouc
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Ačkoli Olomouc a Velkou Británií nepojí vazba na žádné partnerské město, lze najít spojitost hned v několika oblastech, a to jak na úrovni města, tak i regionu. Jedno ze zásadních propojení spatřuji v oblasti vědy, konkrétně v činnosti Britského centra Univerzity Palackého v Olomouci,“ připomněl v úvodu setkání primátor Antonín Staněk.

Kromě spolupráce na úrovni vědy a univerzit se britská velvyslankyně intenzivně zajímala o kooperaci v oblasti cestovního ruchu a obchodu. „Hledáme nové příležitosti, jak propojit olomoucké a britské firmy. Větší objem obchodu znamená více pracovních příležitostí, jak v Británii, tak v Olomouci a v regionu,“ uvedla velvyslankyně Thompsonová s tím, že Británie byla loni čtvrtým největším vývozním trhem České republiky a vývoz z ČR do Velké Británie vloni dosáhl celkové hodnoty 200 miliard korun.

Shodu na potřebě intenzivnější spolupráce pak obě stany našly v oblasti cestovního ruchu. „Olomouc je velmi krásné město a já bych se ráda zasloužila o to, aby sem přijíždělo více britských turistů,“ deklarovala zájem velvyslankyně Thompsonová.

Kromě Britského centra Knihovny Univerzity Palackého zavítala velvyslankyně v rámci návštěvy i do farmaceutické firmy Smith Medical Company působící v Hranicích na Přerovsku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.