Brno: Bazén na Ponávce je opět otevřený

05.08.2020 7:33

Po dvouměsíční pauze se plavcům opět otevřel bazén na Ponávce. Během přestávky technici opravili bazénovou kanalizaci, která byla v havarijním stavu. Velkou rekonstrukcí prošlo sportoviště minulý rok.

Brno: Bazén na Ponávce je opět otevřený
Foto: Brno-stred.cz
Popisek: Nová radnice v Brně

Na konci května se bazén uzavřel pro veřejnost z důvodu opravy bazénové kanalizace. V praxi to znamenalo vyměnit staré nevyhovující trubky za plastové a namontovat nové ventily. Práce za téměř 400 tisíc korun byly dokončeny za dva měsíce. Zájemci si zde opět mohou zaplavat od pondělí 3. srpna.

Ještě větší opravy zde proběhly v průběhu loňského roku. Stavbaři celou budovu zateplili a zrekonstruovali část vnitřních prostor. Změny poznali i příchozí. Budova má novou fasádu a přístupovou rampu pro imobilní návštěvníky. Opraveny byly i šatny, kde jsou nové podlahy, šatní skříňky a sádrokartonové podhledy. V samotné plavecké hale je nový strop, obklady, radiátory a přelivové žlábky. Po opravách sportoviště se výrazně sníží spotřeba energie a produkce škodlivých látek. Celkově stály práce 22 milionů korun, z nichž část pokryla dotace.

V příštím roce se plánuje renovace schodiště a podlahy v druhém patře.

Lázně Ponávka neboli tzv. Charlottiny lázně (lidově Šarlotinky) byly založeny v r. 1885 a pojmenovány podle Charlotty Belgické (1840–1927), manželky císaře Maxmiliána I. Mexického. Lázně byly vybaveny elektrickým osvětlením a svojí podstatou se jednalo o římské a sprchové lázně. Uvnitř byl k dispozici na tehdejší poměry velký mramorový bazén o rozměrech 20 x 8 m, který měl zajištěn stálý přítok a odtok vody. Teprve o několik desítek let později byl vybudován dnes již běžný 25m plavecký bazén.

Další informace najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…