Brno: Bohunická získá modernější vodovod i stoku

29.08.2019 16:23

Vodovod a kanalizaci v Bohunické ulici opraví dělníci. V budoucnu by tak už nemělo docházet k haváriím, které místní znají z posledních let. Od letošního září Brněnské vodárny a kanalizace začnou problematický úsek od Řehákovy po křížení s Vídeňskou ulicí. Práce se rozdělí do více etap a hotové by měly být na podzim 2020. Opravy ovlivní i dopravu.

Brno: Bohunická získá modernější vodovod i stoku
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Stavební práce v ulici Bohunická začnou v září po otevření ulice Dornych. Nejprve se bude kopat v úseku mezi ulicí Pražákova a mimoúrovňovým křížením s Vídeňskou. Do poloviny října bude v celé Bohunické zachován průjezd vozidel v režimu 1+1 (1 jízdní pruh v každém směru). Pro řidiče se pak uzavře od poloviny října úsek mezi Řehákovou a Pražákovou. Auta budou místo objíždět po Hněvkovského, Dornychu a městském okruhu zpět na Vídeňskou. Mezi ulicí Pražákova a mimoúrovňovým křížením s Vídeňskou bude i v průběhu realizace stavebních prací zachován průjezd vozidel v režimu 1+1. Městská hromadná doprava bude přibližně do poloviny října projíždět stavbou, pro cestující se tak nic nezmění. Objízdné trasy pro následující období jsou zatím v jednání.

Oprava na Bohunické byla už nezbytná. „Stávající kanalizační stoka je zde od roku 1934 a vodovodní řad je zde v provozu už od roku 1928. Stavebně technický stav těchto inženýrských sítí je vzhledem k jejich stáří již za hranicí životnosti. Především na vodovodu došlo v poslední době k několika haváriím. Zejména ta z prosince 2017 způsobila výrazné omezení dopravy v ulici Bohunická, a to v části mezi ulicemi Pražákova a Řehákova,“ vysvětlil vedoucí útvaru inženýrských služeb Brněnských vodáren a kanalizací Jaromír Peška.

Do podzimu 2020 musí dělníci zrekonstruovat 709 metrů kanalizace a 677 metrů vodovodu

Po dobu trvání prací zůstane Bohunická průjezdná pro složky integrovaného záchranného systému a zajištěný bude i příjezd k dotčeným nemovitostem. „Splaškové a dešťové vody budou bez přerušení odváděny do kanalizační soustavy, stejně tak bude zajištěna v dané lokalitě distribuce pitné vody s výjimkou krátkodobých odstávek způsobených nutností provedení propojení nově budovaného vodovodního řadu se stávající vodovodní sítí. Na tyto plánované odstávky budou obyvatelé upozorněni s dostatečným předstihem,“ ujistil Jaromír Peška.

Do podzimu 2020 musí dělníci zrekonstruovat 709 metrů kanalizace a 677 metrů vodovodu. Souběžně budou vyměněny kabely veřejného osvětlení včetně přeložení 9 sloupů. Koordinující investor provede také práce na plynovodu. Po dokončení prací na sítích pod zemí bude obnovená vozovka i chodníky. Celkově bude rekonstrukce město stát bezmála 81 milionů korun bez DPH. Podrobné informace a aktuality k opravám na Bohunické najdete i ZDE.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…