Brno: Děti ochrání na hřištích před sluncem nové zastínění

22.10.2019 17:58

Rada města Brna doporučila zastupitelstvu schválit poskytnutí peněz na stavbu zastínění dětských hřišť. O prostředky žádají městské části Brno-Bystrc, Brno-jih, Brno-Medlánky, Brno-sever a Brno-střed.

Brno: Děti ochrání na hřištích před sluncem nové zastínění
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Zejména v letních měsících je naprosto nezbytné chránit děti na hřištích před přímým sluncem, proto přistupujeme k řešení zastínění hřišť, díky kterým mohou rodiny s dětmi trávit více volného času venku. Chystáme se podpořit úpravy v celkové částce 1,191 milionu Kč,“ uvedl náměstek primátorky Petr Hladík.

MČ Brno-Bystrc
Brno-Bystrc žádá o poskytnutí finančních prostředků určených na zastínění 6 pískovišť v areálu MŠ Kamechy na ulici Říčanská 18. Výše nákladů se předpokládá 250 000 Kč.

MČ Brno-jih
Ve vnitrobloku sídliště Komárov, na ulici Sladkého a na Jižanském dvorku plánuje zastínění hřišť Brno-jih. Městská část žádá na projekt peníze ve výši 119 000 Kč.

MČ Brno-Medlánky
Dvě pískoviště budou zastíněna také v Brně-Medlánkách. Cena projektu činí 176 000 Kč.

MČ Brno-sever
Náklady na zastínění hřišť v ulicích Sládkova, Seifertova, Haškova, Buchtova, Brožíkova, v parku Stanislava Krátkého a v parku Schreberovy zahrádky se předpokládají ve výši 226 000 Kč.

MČ Brno-střed
Centrální městská část žádá o poskytnutí 420 000 Kč na zastínění dětských hřišť a sportovišť ve vnitrobloku Trýbova, ve vnitrobloku Pšeník–Sovinec, ve vnitrobloku Výstavní–Veletržní a ve vnitrobloku Hluboká.

Peníze na úpravy hřišť poskytne ze svého rozpočtu Odbor životního prostředí Magistrátu města Brna.

(zdroj: brno.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…